F.C. Internazionale - Hungary
1 órája ·
.
- Ezen a héten sportigazgatónk, Piero Ausilio volt az Inter Channel vendége egy hosszabb interjúra, ahol szurkolók által feltett és twittelt kérdésekre válaszolt. Sok témát érintő beszélgetés volt, sok mindent megtudhattunk belőle.
Lássuk, kérdések és válaszok...
Van-e valamilyen záradék Schelotto Chievoval kötött szerződésében?
- Két feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a veronaiak kötelező jelleggel megvásárolják tőlünk Schelottot: bent kell maradniuk az élvonalban, a játékosnak pedig 25-26 meccset le kell játszania a szezonban (jelenleg 13-nál tart).
Az Inter számára célpont Schär a védelembe? Murilloval érdekes párost alkothatnának!
- Nekem jobban tetszik Murillo. Nyilvánvalóan Schär is egy nagyszerű játékos, svájci válogatott, de más típusú védőre van szükségünk.
Tervben volt Cassano januári leigazolása?
- Nem, támadó poszton meg vannak a játékosaink. Cassanoval normális hangulatban váltunk el, megmaradt köztünk az ideális viszony, de ez nem jelenti azt, hogy le is szerettük volna igazolni őt. Úgy döntöttünk saját fiataljainkra összpontosítunk csatárposzton.
Elégedett a januári érkezők listájával?
- Igen, minden tőlünk telhetőt megtettünk. Milánóba hoztuk Podolski, Shaqirit, Brozovicot és Santont is, sőt, Murillo megszerzése is nagy fegyvertény a nyárra nézve. Shaqiri megszerzése a legfőbb bizonyíték rá, hogy jó úton járunk.
Ranocchia alá fogja írni szerződéshosszabbítását a klubbal?
- Szóbeli megállapodás már történt, bürokratikus kérdésekben kell még egyeztetnünk vele. Azt hiszem, nem kell bizonyítania már, hogy az Inter a szívében van. Hibát mindenki követ el, nem lehet egy embert vádolni értük, a teljes védelem hozza össze az ellenfél gólját.
A januári érkezők azonnali erősítést jelentenek?
- Brozovicnak és Santonnak még időre van szüksége, de remélem már a jelenlegi szezonban is meg tudják mutatni tudásukat. A jövőt szem előtt tartva igazoltuk le őket, csak úgy mint Shaqirit is, nem 4-5 hónapban gondolkoztunk. Podolski esete viszont más: 30 éves, ő az Arsenal tulajdona...
Schär, Konoplyanka és Khedira szerződése is lejár majd júniusban... Érdekesek ők az Inter számára?
- Három nagyon jó játékosról beszélünk. Konoplyanka egy lehetőség, azonban lejáró szerződése ellenére sem akar mindenáron távozni jelenlegi csapatától...
Murillo komoly erősítést jelenthet a következő szezonra?
- Ha nem így gondolnánk, most nem beszélnénk róla. Engem sok tulajdonságában Cordobára, emlékeztet, aki szintén aggresszív és gyors volt, nem túl magas, viszont annál robbanékonyabb típus.
Tehet majd lépéseket az Inter a nyáron Dybala felé?
- Azt hiszem ez egy nagyon nehéz feladat lenne, mivel a Palermo nagyon ért tehetségei értékesítéséhez... Mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia a leendő vevőnek...
Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy leendő Inter játékosnak?
- Kétségtelen, fontos a tehetség megléte, azonban a személyiség is legalább ennyire fontos egy kiszemelt játékos esetében. Önmagában a tehetség kevés, nem elég.
Hogyan és mikor kezdődtek meg a tárgyalások Shaqiri esetében?
- A Bayernnel az év végén, a játékos képviseletével három évvel ezelőtt. Mancini érkezése után indult el a szervezés, miután ismertette velünk, milyen típusú játékosra lenne szüksége a taktikához.
A Primaverában jól szereplő Gaston Camara szerepet kaphat Mancinitől?
- Mancininél már korábban is szerepet kaptak később beérő fiatal játékosok, mint Bonucci vagy Siqueira. Kb 30 utánpótlás korú játékos debütált már nála az Internél, emlékszem többek között Slavkovskira is, aki nagy ígéretnek tűnt, aztán sajnos "elveszett". Egy Cagliari - Inter meccsen debütált Bonucci és Meggiorini is, akik azóta is az első osztályban játszanak. Mancini nagy figyelmet fordít a fiatalok felé. Januárban megszereztük Italo Santost és Correia Zé Turbot is. Nem Puscas az utolsó, aki debütálni fog a nagycsapatban.
Hogyan jellemezné Italo Santost és Correia Zé Turbót?
- Italo Santos középhátvéd, jó fizikummal és technikával. A Primavera csapatba szerződtettük őt, de Mancini figyelmét máris felkeltette, így az első csapattal közösen gyakorolhat. Correia Zé Turbo tud csatárt és visszavont támadót is játszani. Kiváló technikája mellett remek fizikum is jellemzi őt.
Lavezzit rendre összehozzák az Interrel, legutóbb mint majd nyári érkezőt említették a nevét...
- Mindig is szerettem a játékát. Mielőtt a PSG-hez szerződött, volt esély az érkezésére. Most viszont játszik a PSG-ben, így nagyon nehéz lenne a megszerzése. Viszont a fociban a lehetetlen szót csak CR7 és Messi teljesítményét látva szokás említeni...
A hétvégéig hivatalossá válhat Osvaldo távozása?
- Nem tudok időpontot mondani, de a Boca érdeklődése valós. Ha meg tudnak egyezni a személyes feltételeket illetően, a következő öt hónapot az argentin csapatnál töltheti. Az utolsó szót a Southampton mondja ki, a csatár az ő tulajdonukban van.
Bemutatná kicsit alaposabban eddigi karrierjét?
- 1998-ban érkeztem az Interhez, az utánpótlás szektor titkára voltam. Később az utánpótlás szektor felelős szervezője lettem Baresivel megosztva. Ezt követően a Spezia (az Inter korábbi "fiókcsapata) sportigazgatója lehettem, ami jó tapasztalat volt. Visszatértem mint az ifjúsági szektor irányítója, most pedig már hivatalosan is az Inter sportigazgatója vagyok. Igazából sosem egyedül, hanem mindig valakivel közösen dolgoztunk: Mazzolával, Brancával, Terraneoval. Branca mellett az elmúlt években már amolyan segéd-sportigazgató voltam.
A valaha volt legsikeresebb üzlet az Inter részéről?
- Ibrahimovic eladása Eto'oért és sok pénzért cserébe. Tökéletes üzletelés volt Moratti és Branca részéről. Ronaldo? A legjobb játékos akit az Interben játszani láttam, azonban gazdasági szempontok alapján az Ibrahimovic - Eto'o transzfer a Nr.1.
Az Inter utánpótlásából ki futotta be a legszebb karriert az elmúlt években?
- Santon esete nagy öröm számomra. Elveszni látszott, de talált egy másik utat, bátor volt. Angliában megtalálta önmagát, jól teljesített. Gyerekként ment el tőlünk, majd felnőttként tért vissza most januárban. Ha ez a mentalitás megmarad a részéről, a válogatottba is meghívót kaphat.
Vannak konkrét kiszemeltek már a nyári átigazolási időszakra vonatkozóan?
- Sosem állunk le a munkával, hogy ha lehetőség van, ott tudjunk lenni a tűzközelben. Mancinival megbeszéltük mit kell tennünk a következő szezont illetően a javulás reményében, igyekezni fogunk.
Van rá esély, hogy Yaya Touré az Interhez kerüljön?
- Yaya Touré hatalmas erősítés lenne, de a megszerzése szinte esélytelen. De szerencsénk van, mert olyan edző dolgozik nálunk aki korábban már dolgozott együtt vele éveken át. Nem mondom, hogy ki van zárva, mert mint mondtam, nem szeretem a lehetetlen szót.
Mi lesz Crisetiggel és Benassival, visszatérhetnek még az Interhez?
- Crisetig jól teljesít a Cagliariban, elégedettek vagyunk vele. Két szezonra adtuk őt kölcsön, figyeljük, egyike azoknak, akik visszatérhetnek majd a klubhoz. Benassi 50%-ban a mi tulajdonunk jelenleg is, örülünk neki, mert a kezdeti mellőzés után egyre több szerepet kap. A Venturával való közös munka előnyére fog válni, emlékezzünk csak erre korábbról Ranocchia, Bonucci vagy Cerci esetében.
Miért adta el az Inter Duncant és Bonazzolit?
- Forrást kellett teremtenünk Shaqiri és Brozovic megvételéhez. Bonazzoli esetében viszont sikerült jól üzletelnünk: ha megfelelően fejlődik majd, beérik, visszavásárolhatjuk őt a Sampdoriától.
Allan egy az Inter számára is érdekes nyári célpont lehet?
- Ismerjük őt, sokat fejlődött. Olyan csapat tulajdonában van, ahol a játékosok "felnevelése" majd továbbadása az egyik fő feladat. (Udinese).
Baselli megoldás lehetne a középpályára?
- Az Inter érdeklődött iránta először a többi olasz csapatot megelőzve. Most azonban Brozovicot választottuk helyette. Nőtt a konkurencia a horvát középpályásért, így lépnünk kellett. Utoljára augusztusban beszéltünk Baselliről, viszont tárgyalásra még sosem került sor az ő esetében. Több játékost is követünk egy időben, azonban nem tudunk mindenkit megvenni...
Videón:
https://www.youtube.com/watch?v=klB4OzCzRsk [FcInterNews]