Szerintem is, Spalletti kisebb kockázat, mint az Emery, Blanc, Jardim hármas (ha egyáltalán ők valaha is valós alternatívák voltak). Viszont, ez most furcsán fog hangzani, de Spallettinek pont az a nagy hátránya, ami az erőssége is:
évek óta ott van az olasz fociban, tapasztalt, nagy csapat padján ült többet évet... és mégis, soha nem nyert semmit!!! Persze most lehet mondani, hogy nálunk jelenleg nem is az a cél, csak nem tudom elképzelni, hogy azoknak a játékosoknak, akik idén 3 edzőt buktattak meg (jó, kérdés, hány marad itt nyáron közülük; reméljük, minél kevesebb), mennyire lesz motiváló egy Spalletti-múltú / eredményű edzővel dolgozni. Szóval azért ő nem az a Mourinho,Simeone,Conte féle edző, akiknek elég belépni az öltözőbe, és megáll körülöttük a levegő. Ráadásul az ő támadó focijával megint nem lesz normális védelmünk, ez szinte biztos, azt meg már évről évre bizonyítja a Juve is, de még a triplázó csapatunk is, hogy az olasz bajnokságban az az alapja mindennek.
Még Sarri-t is inkább el tudnám képzelni, mert ő már az Empoli-val is jó focit játszott, meg a mostani Napolin is látszik a keze nyoma.
Persze az is igaz, hogy jelen helyzetünkben, a lehetőségek közül talán tényleg Spalletti legkevésbé kockázatos, de még egyszer mondom, én benne semmi extrát nem látok. Amikor kellett, akkor a Roma-val mindig betlizett (bajnokság, BL...). És ha már felmerült, akkor igen: én Mancinit is jobb edzőnek tartom nála, még ha nem is sokkal. De mondjuk azért remélem, hogy olyan helyzetbe nem kerülünk, hogy őt kelljen visszahozni.