Nemzetközi kupák (Bajnokok Ligája, Európa liga, stb)

Minden labdarúgás az Interen kívül

Moderátorok: internaZIOnaLe, Interiscoming

interfan

Re: Nemzetközi kupák (Bajnokok Ligája, Európa liga, stb)

Hozzászólás Szerző: interfan »

Ha mar indul a BL, akkor egy komolyabb attekintes a top 5 bajnoksag BL resztvevo csapatait nezve:

Fizetes kiadas (bonuszokkal egyutt):

Real: 465m
City: 313m
Bayern: 307m
Barcelona: 285m
Arsenal: 268m
Liverpool: 267m
PSG: 265m
MU: 213m
Atletico: 195m
Aston Villa: 188m
Inter: 165m
Dortmund: 135m
Napoli: 132m
Roma: 121m
Lipcse: 105m
Betis: 90m
Stuttgart: 80m
Como: 77m
Villareal: 75m
Lille: 55m
Lens: 45m

Atigazolasi piac zaro egyenlege, vasarlasa, eladasa.
(Bonuszokkal egyutt, kotelezo opcio, alairasi penzekkel)

Liverpool: -261m
MU: -175m
Como: -130m
Real: -120m
Barcelona: -105m
Roma: -103m
Arsenal: -100m
City: -90m
Atletico: -68m
Bayern: -50m
Inter: -45m
Dortmund: -40m
Stuttgart: -17m
Villareal: -13.5m
Betis: +3m
Napoli: +45m
Lens: +48m
Aston Villa: +55m
Lipcse: +82m
Lille: +125m
PSG: +212m

TM szerinti keret ertekeke:

Real: 1.46 milliard
City: 1.43 millard
PSG: 1.36 milliard
Arsenal: 1.33 milliard
Barcelona: 1.26 milliard
Bayern: 1.04 milliard
Liverpool: 1.03 milliard
MU: 924m
Inter: 730m
Atletico: 680m
Aston Villa: 573m
Dortmund: 564m
Como: 535m
Lipcse: 493m
Roma: 485m
Napoli: 433m
Stuttgart: 380m
Villareal: 332m
Betis: 255m
Lille: 241m
Lens: 203m

BL gyozelem oddsok:

Arsenal: 7X
Barcelona: 7X
PSG: 7X
Bayern: 7,5X
Real: 8X
City: 11X
Liverpool: 15X
MU: 23X
Inter: 36X
Atletico: 41X
Aston Villa: 51X
Dortmund: 101X
Napoli: 101X

Szazelekos eselyek:

- Polymarket:

Barcelona: 19%
Arsenal: 16%
Bayern: 15%
Real: 14%
PSG: 14%
City: 9%
Liverpool: 5%
MU: 3%

- Opta:

Arsenal: 20.9%
Bayern: 19.4%
City: 12.3%
Barcelona: 8.2%
PSG: 7.1%
Liverpool: 6.1%
Real: 4.4%
MU: 3.8%
Inter: 3.6%
Aston Villa: 2%
interfan

Igy visszanezve azert a Como elott le a kalappal.
Persze elso meccs, meg egy meccsen barmi lehet, stb, ez oke.
De azert ahogy kb lefociztak a Lipcset, azert az nem
semmi.
Magabiztosan, jol, szepen, dominansan jatszottak, es jo volt az egesz csapatot nezni.
Egyetlen olasz csapatkent nyertek az elso forduloban.
cuchu11

Hozzászólás Szerző: cuchu11 »

interfan írta: 2026.09.12. 08:04 Igy visszanezve azert a Como elott le a kalappal.
semmi.
Magabiztosan, jol, szepen, dominansan jatszottak, es jo volt az egesz csapatot nezni.
Minden olasz focisikernek örülni kell manapság, így ez mindenképpen örömhír.
Az egész olasz focinak jót tesz, a torinói csalókat és a Milant
is nagyobb erőfeszítésre kényszeríthetik.

De! Az olasz sajtóban sokat emlegetett "csoda" jelző azért barokkos túlzás.
Como Tm értéke 535 m, a Leipzig Tm értéke 488 m euro.
Azaz valójában hazai pályán papírforma győzelem született.
A SerieA harmadik legértékesebb kerete a Como,
csak az Inter és a torinói csalók kerete értékesebb.
És ha jól számolom, akkor az idei BL mezőny 13. legértékesebb kerete az övék.
Nincs itt semmiféle csoda.
interfan

cuchu11 írta: 2026.09.12. 09:02
interfan írta: 2026.09.12. 08:04 Igy visszanezve azert a Como elott le a kalappal.
semmi.
Minden olasz focisikernek örülni kell manapság, így ez mindenképpen örömhír.
Az egész olasz focinak jót tesz, a torinói csalókat és a Milant
is nagyobb erőfeszítésre kényszeríthetik.

De! Az olasz sajtóban sokat emlegetett "csoda" jelző azért barokkos túlzás.
Como Tm értéke 535 m, a Leipzig Tm értéke 488 m euro.
Azaz valójában hazai pályán papírforma győzelem született.
A SerieA harmadik legértékesebb kerete a Como,
csak az Inter és a torinói csalók kerete értékesebb.
És ha jól számolom, akkor az idei BL mezőny 13. legértékesebb kerete az övék.
Nincs itt semmiféle csoda.
Nem lehet mindig a TM szerinti keretertek a donto tenyezo, mert akkor minden egyes evben a Real nyerne mindent, es triplazna.
Ehhez kepest meg soha nem triplaztak, es ket eve konkretan semmit nem nyertek.

Valamint meg egy dolgot elfelejtesz.
Ez a Como 2024 majusaban meg a Serie B-ben jatszott.
Azaz kicsit tobb mint 2 ev alatt masodosztalyu csapatbol, egy BL resztvevo csapat lett, es epitettek fel szakertelemmel (leginkabb Fabregas aki mint "manager" van jelen).
Ez pedig azert valahol megis tekintheto egy kisebbfajta "csodanak".
Nem vilagklasszisokat igazoltak, hanem tehetseges jatekosokat, akik Comoban Fabregas keze alatt lettek valakik.
(TM szerinti piaci ertekuk is a Comoban not drasztikusan)

https://www.calciomercato.com/liste/com ... 29ceed45ee
cuchu11

interfan írta: 2026.09.12. 09:10
Nem lehet mindig a TM szerinti keretertek a donto tenyezo, mert akkor minden egyes evben a Real nyerne mindent, es triplazna.

Azaz kicsit tobb mint 2 ev alatt masodosztalyu csapatbol, egy BL resztvevo csapat lett, es epitettek fel szakertelemmel (leginkabb Fabregas aki mint "manager" van jelen).
Nem vilagklasszisokat igazoltak, hanem tehetseges jatekosokat, akik Comoban Fabregas keze alatt lettek valakik.

Köszönöm, hogy így aggódsz az emlékezetemért, de egyáltalán nem felejtettem el, hogy hol játszott a Como 2024 májusában...
Abban nyilvánvalóan igazad van, hogy a Como évek óta nagyon okosan építkezik, ez nem is kérdés, és én ezt nem is vitattam.

Az én hozzászólásom a mostani BL meccs utáni hyperól szólt.
Attól még, hogy a Como 2024-ben a Serie B-ben játszott, a jelenlegi 500 milliós keretértékük a kőkemény valóság. A Lipcse játékosai aligha a két évvel ezelőtti tabellát nézegetve kaptak ki tőlük 4-1-re, hanem a jelenlegi 500 milliós állomány ellen.
Az olasz újságírók most úgy tesznek, mintha a Como hirtelen a Mars-bajnokságból pottyant volna a Serie A-ba!
interfan

cuchu11 írta: 2026.09.12. 09:56
interfan írta: 2026.09.12. 09:10

Köszönöm, hogy így aggódsz az emlékezetemért, de egyáltalán nem felejtettem el, hogy hol játszott a Como 2024 májusában...
Abban nyilvánvalóan igazad van, hogy a Como évek óta nagyon okosan építkezik, ez nem is kérdés, és én ezt nem is vitattam.

Az én hozzászólásom a mostani BL meccs utáni hyperól szólt.
Attól még, hogy a Como 2024-ben a Serie B-ben játszott, a jelenlegi 500 milliós keretértékük a kőkemény valóság. A Lipcse játékosai aligha a két évvel ezelőtti tabellát nézegetve kaptak ki tőlük 4-1-re, hanem a jelenlegi 500 milliós állomány ellen.
Az olasz újságírók most úgy tesznek, mintha a Como hirtelen a Mars-bajnokságból pottyant volna a Serie A-ba!
Csak az altalad irt 500 millios keretertek sem a semmibbol csoppent oda.
Itt jon kepbe Fabregas es az igazolasok.
Ezek a jatekosok a (te szamodra fontos TM ertek) szinte 0 TM ertekkel mentek oda, es most sulyos milliokat ernek.

Ha ugyis ennyire szereted a TM ertekeket, akkor csak par pelda:

- Ramon:
2,5m atigazolasi dij
6m ertek leigazolaskor
30m jelenlegi ertek

- Perrone:
13m atigazolasi dij
9m ertek leigazolaskor
35m jelenlegi ertek

- Da Cunha:
0,7m atigazolasi dij
2m ertek leigazolaskor
20m ertek jelenleg

- Baturina:
18m atigazolasi dij
20m ertek leigazolaskor
45m ertek jelenleg

- Douvikas:
14m atigazolasi dij
8m ertek leigazolaskor
25m ertek jelenleg

- Paz 1.0:
6m atigazolasi dij
15m ertek leigazolaskor
80m ertek jelenleg

- Paz 2.0:
60m atigazolasi dij
80m ertek

Az en hozzaszolasom pedig arrol szolt, hogy mennyire jol, latvanyosan, es szepen jatszva nyertek, sot kis tulzassal mostak fel a padlot a Lipcsevel.
Valamint arrol, hogy az a szakmai munka amit Fabregas vegez, az egeszen egyeduallo Olaszorszagban, es amit 2 ev alatt ezzel a Comoval elert az szerintem tulzas nelkul jellemezheto az olaszok altal kedvelt "csoda" szoval.
cuchu11

interfan írta: 2026.09.12. 10:09 Az en hozzaszolasom pedig arrol szolt, hogy mennyire jol, latvanyosan, es szepen jatszva nyertek, sot kis tulzassal mostak fel a padlot a Lipcsevel.
Valamint arrol, hogy az a szakmai munka amit Fabregas vegez, az egeszen egyeduallo Olaszorszagban, es amit 2 ev alatt ezzel a Comoval elert az szerintem tulzas nelkul jellemezheto az olaszok altal kedvelt "csoda" szoval.
Jól van. Neked csoda, nekem meg a realitás. 8-)
interfan

cuchu11 írta: 2026.09.12. 10:26
interfan írta: 2026.09.12. 10:09 Az en hozzaszolasom pedig arrol szolt, hogy mennyire jol, latvanyosan, es szepen jatszva nyertek, sot kis tulzassal mostak fel a padlot a Lipcsevel.
Az hogy 2 ev alatt honnan hova jutottak el, az szerintem is egy kisebbfajta csoda.
(Olaszok tulzasait most hagyjuk)

De ez nem a semminek koszonheto, hanem a minden teren kiemelkedo szakmai munkanak, aminek nagyon nagy reszet Fabregas vegzi, ahogy ezt maga az elnok elmondta.
Szoval igazabol nem "csoda" ez, hanem egy nagyon komoly szakmai munka es hozzaeertes eredmenye.
(Nyilvan a penz is tenyezo, de sokkal kisebb mint a szakmai hozzaertes es munka)
vaskalap

Hozzászólás Szerző: vaskalap »

Beszállva a csörtébe,szép eredmény ez,de ez csak 1 meccs volt.Kíváncsi leszek,hogy tavasszal hol lesznek.Hosszú távon szerintem a sok fiatal összeesik majd,de ez az én véleményem.Ez az egy meccses felhajtás,és "csoda" említés,nos kezeljük a helyén.
Anonym alkesz

Hozzászólás Szerző: Anonym alkesz »

Semmi értelme nincs Transfermarkt értékeket nézni. A fiatalokat túlértékelik értékben a 30 feletti játékosoknak meg alig van piaci értékük...a pályán meg sokszor azoknak van igazán szavuk akik tapasztaltak...
Tottenham a TM érték alapján minden évben a BL helyért küzdene Chelsea meg a bajnoki címért...

A Como tulajdonosa rettentően gazdag ezt mi is tudjuk, de az igazi szakértelem az Fabregas ott. Egyszerűen zseniális amit csinál...Biztosan éjjel nappal dolgozik, világ legjobb edzői között lesz
matyinter

Hozzászólás Szerző: matyinter »

Szerintem a Bl-ben a 8-24 között ott lesznek, bajnokságban meg harcolnak a Bl-ért ismét, olyan 4-6 közé várom őket, de bármikor inkább ők, mint a csalók :D
Anonym alkesz

vaskalap írta: 2026.09.12. 13:24
Beszállva a csörtébe,szép eredmény ez,de ez csak 1 meccs volt.Kíváncsi leszek,hogy tavasszal hol lesznek.Hosszú távon szerintem a sok fiatal összeesik majd,de ez az én véleményem.Ez az egy meccses felhajtás,és "csoda" említés,nos kezeljük a helyén.
Ez nem egy meccs, fejlődési görbe.
Anonym alkesz

matyinter írta: 2026.09.12. 14:37 Szerintem a Bl-ben a 8-24 között ott lesznek, bajnokságban meg harcolnak a Bl-ért ismét, olyan 4-6 közé várom őket, de bármikor inkább ők, mint a csalók :D
Tavaly 71 pontot értek el, idén 80 is lehet szerintem... Játékuk talán övék a legjobb az egész ligában persze ott a BL de a keretük is bővebb meg erősebb mint a tavalyi...
Anonym alkesz

matyinter írta: 2026.09.12. 14:37 Szerintem a Bl-ben a 8-24 között ott lesznek, bajnokságban meg harcolnak a Bl-ért ismét, olyan 4-6 közé várom őket, de bármikor inkább ők, mint a csalók :D
Az meg a másik véglet...Milliárd eurót elkölteni eredmény nélkül, BL-be se jutva. Na ez a rekord lúzerség, bár a költések majd folytatódnak megint minden évben szokás szerint
Cupi

Hozzászólás Szerző: Cupi »

Tegnap megnéztem a milant az EL-ben....hát....vagy telibe szarják ezt a sorozatot vagy ennyire szarok. :D Ez a Benfica is olyan gyenge volt, hogy az hihetetlen és ezektől sikerült kikapniuk 2-0-ra otthon. :shock: És még azt sem lehet mondani jó de mindent kihagytak és az ellenfélnek mákja volt.
interfan

Cupi írta: Tegnap, 08:18 Tegnap megnéztem a milant az EL-ben....hát....vagy telibe szarják ezt a sorozatot vagy ennyire szarok. :D Ez a Benfica is olyan gyenge volt, hogy az hihetetlen és ezektől sikerült kikapniuk 2-0-ra otthon. :shock: És még azt sem lehet mondani jó de mindent kihagytak és az ellenfélnek mákja volt.
Ha lattad amit a Juventus ellen is produkaltak, akkor lehet szerinted is az utobbi lesz a megoldas.
Cupi

interfan írta: Tegnap, 08:23
Cupi írta: Tegnap, 08:18 Tegnap megnéztem a milant az EL-ben....hát....vagy telibe szarják ezt a sorozatot vagy ennyire szarok. :D Ez a Benfica is olyan gyenge volt, hogy az hihetetlen és ezektől sikerült kikapniuk 2-0-ra otthon. :shock: És még azt sem lehet mondani jó de mindent kihagytak és az ellenfélnek mákja volt.
Ha lattad amit a Juventus ellen is produkaltak, akkor lehet szerinted is az utobbi lesz a megoldas.
Igen de a Lazio elleni 2. félidőt meg nagyon megtolták, simán nyerhettek is volna. Tegnapinál jobbnak gondoltam őket.
interfan

Cupi írta: Tegnap, 08:38
Igen de a Lazio elleni 2. félidőt meg nagyon megtolták, simán nyerhettek is volna. Tegnapinál jobbnak gondoltam őket.
Igen, de a Lazio elleni elso felidoben meg katasztrofak voltak, es ha 4 golt kapnak egy szot sem szolhatnak.

Maradjunk annyiban, hogy ez a Milan eddig sokkal-sokkal tobbet volt bungyenge mint jo.
PellerG

Hozzászólás Szerző: PellerG »

interfan írta: Tegnap, 08:43

Igen, de a Lazio elleni elso felidoben meg katasztrofak voltak, es ha 4 golt kapnak egy szot sem szolhatnak.

Maradjunk annyiban, hogy ez a Milan eddig sokkal-sokkal tobbet volt bungyenge mint jo.
Conte már ott is ült a lelátón tegnap.
Jelenleg képben van a Milannál és a Juvénál is.
Cupi

Az a vicces sok milan drukker már kirúgná Amorimot pedig ez volt a szezonban az első vereségük. Az tény a jó játék a többi meccsen is hiányzott. ;)
Cupi

PellerG írta: Tegnap, 08:57
neki nem örülnék mert országon belül képes lehet összekapni őket. mondjuk az is tény azzal mit kezd nem kaphatja meg azt akit akar mert egyik csapat sem fog majd januárba 150 milliót elkölteni.....
interfan

PellerG írta: Tegnap, 08:57

Ugy lenne teljes a kep Grande baratunknal.
Juventus, Inter, Napoli, Milan. :D

Allitolag visszautasitotta az Al Ahly es a Fenerbache "penzes" ajanlatat, mert a Juventusra var, de a Milan is erdekli.
Cupi

interfan írta: Tegnap, 09:04

Allitolag visszautasitotta az Al Ahly es a Fenerbache "penzes" ajanlatat, mert a Juventusra var, de a Milan is erdekli.
Idáig mindegyik nagycsapattal bajnok lett....szóval ha idén nem is de ha nyáron kap pár embert jövőre simán bajnokesélyes lesz a milannal ha oda megy.
interfan

Cupi írta: Tegnap, 09:56
interfan írta: Tegnap, 09:04

Idáig mindegyik nagycsapattal bajnok lett....szóval ha idén nem is de ha nyáron kap pár embert jövőre simán bajnokesélyes lesz a milannal ha oda megy.
Es mindegyik csapatnal mindenkivel osszebalhezott, es nem kis veszekedesek utan jott el mindenhonnan.

Mi itt a forumon ugyis szeretjuk mindig "arnyalni a kepet", es ha mar ennyi arnyalatot hasznalunk, akkor erdemes azert ez jobban is megnezni.

Persze bajnoki cimeket nem kell magyarazni, de lattuk azert a tavalyi Napolit is.
Majd heti 1 meccs, es micsoda csoda lesz, haat erre heti 1 meccsel kevesebb pontot hoztak mint heti tobb meccsel amikor BL volt.

Ismetlem bajnoki cimet nem kell magyarazni, de azert a 24-25 bajnoki cim rekord alacsony pontszammal azert csak-csak megmutat valamit.
Ott sem Conte zsenializmusa, es a Napoli fantasztikus eredmenye miatt jott a bajnoki cim, hanem az Inter benazasa miatt.

Tottenhamnel a bukasat hagyjuk is, valamint a szegyenteljes BL eredmenyeit gyakorlatilag barhol.

Azzal egyetertek egyebkent, hogy Conteval valoszinu erosebb lenne a Milan mint Amorimmal, dehat tole nem nehezebb jobbnak lenni.
Azzal is egyetertek, hogy kozelebb lehetne a Milan az elejehez vele.
Viszont Conte egyaltalan nem az az edzozseni, aki aztan mindent es mindenkit leigaz mindenhol, es csakis mindenhol mindent nyer.

Vegezetul pedig a szakmai resz.
Tavaly nyaron elkotott kb 200m eurot a Napolinal, ami rengeteg penz.
Es hat nem csak az eredmenyet maradtak el de nagyon, hanem szinte a teljes 200m elkoltott penz bukas volt.
Ket Napolis eve alatt kb 360m eurot koltott, es ebbol egyedul McTominay aki igazan bevallt.
Ez sem egy jo arany.
Ragaszkodasa a multhoz, lasd Lukaku pedig a Napolis evekig is megmaradtak.
Nem beszelve a Tottenhamnel elkoltott szinten rengeteg penzre, cserebe 0 eredmennyel, es nem keves sulyosan bukott jatekossal.

Egy szo, mint szaz, Conte olasz szinten egy jo edzo, de kozel sem az aranytojast tojo tyuk.
Abban viszont igazad van, hogy akar a Milannal, akar a Juventusnal Conte valoszinu elorelepest jelente a jelenlegi helyzethez kepest.
Csakhat a jelenlegi helyzet ezeken a helyeken nem egy kozvetlen Scudetto elotti lepcsofok, mivel meg a BL hely sem volt meg, es hat az idei szezonra is erosen kerdojeles.
interfan

Cupi írta: Tegnap, 09:01
Az a vicces sok milan drukker már kirúgná Amorimot pedig ez volt a szezonban az első vereségük. Az tény a jó játék a többi meccsen is hiányzott. ;)
Valamennyira azert is egy ertheto, es vedheto gondolkozas.
(Nyilvan 5 meccs utan nem valt edzot egy csapat)
Mivel lehet csak 1 vereseguk van, es tudjuk a sportban nincs "ha", viszont latva a Juventus meccset, a Lazio elso felidot, es ezt a Benfica meccset, haaat sok jot nem igazan lehet elmondani.
Nyugodtan lehetne ez 3 vereseg is, egy rossz szot sem szolhatnanak.
Az 5/3 vereseg pedig maris hogy nez ki, de ugye ez nincs, viszont a jatekuk ott van, ami egyelore meglehetosen gyenge.
Arrol meg szinten nem megfeledkezve, hogy van 2db gyozelmuk, egyik a Torino ellen, masik meg a 0 pontos tokutolso Venezia ellen a 70. es 90. percekben szerzett golokkal.

Nyilvan lehet osszeall ez, es meg bajnok is lehet a Milan.
De eddig ez nem indul valami szepen...
Cupi

interfan írta: Tegnap, 10:37
Es mindegyik csapatnal mindenkivel osszebalhezott, es nem kis veszekedesek utan jott el mindenhonnan.

Conte arra jó, hogy a motivációval és olasz szinten jó taktikai érzékével fel tud építeni egy csapatot ami 1-2 éven belül bajnok lehet. Viszont után kódolva van a bukás....vagy ő lép le vagy kirúgják vagy marad de már elfogy a lendület és jönnek a szar eredmények, balhék, követelőzések és a feszültség. ;)
Én nem is szeretném vissza de a milan olyan szinten jól járhat vele, hogy a 2. csillagot megszerezheti nekik de szinte biztos ez a max és után le is lép vagy kirúgják majd. ;)
matyinter

Hozzászólás Szerző: matyinter »

Fradi azért jót ment tegnap, azt nem lehet elvenni tőlük.
Válasz küldése