A stábról (Elnök, edző, vezetőség, stb)

Minden ami a csapattal kapcsolatos

Moderátorok: internaZIOnaLe, Interiscoming

interfan

Re: A stábról (Elnök, edző, vezetőség, stb)

Hozzászólás Szerző: interfan »

- Thohir visszatért Milánóba, de ez legfeljebb 1-2 hét és visszatér Milánóba.
A két fél jogászai továbbra is dolgoznak az adásvételi szerződésen.
70% körül lesz a megállapodás. A további 25-30% megmarad a Moratti családnak.
Nagy eséllyel Massimo már csak tiszteletbeli elnök lesz, a legtöbb feladat már nem az övé lesz.
Thohir azonnal elnök akar lenni, de mivel nem tudna folyamatosan jelen lenni, ezért érkezik a jobbkeze Roeslani.
Korábban úgy volt, hogy Levien Amerikai mágnás érkezik, de ő a D.C Unitednél marad.
Ezért esett a választás Thohir más nagy üzleti partnerére Rosan Perkasa Roeslani-ra.
Ő lehet az egyik alelnök, aki napi munkában lesz.
Másik pedig Angelmario Moratti, aki úgy mond átveheti az apja helyét.
Nincs kétség, nincs kérdés, Thohir lesz az új többségi tulajdonos.
Minden papír készen áll. Már csak a bejelentésre kell várni pár hetet.
- Viszont ami a nagy gond, az Leonardo. Ez ügyben még semmi nem dőlt el.
Mindkét fél (Thohir-Moratti) őt akarja mint általános igazgató, vezérkari főnök.
Szerepe ugyanaz lenne mint Gallianinak a Milanal.
Állítólag Leo szívesen visszatérne, különösen a jó kapcsolat miatt Angelmario Morattival.
De, és itt kezdődik a baj.
A Fifa kiakarja terjeszteni Leo eltiltását nemzetközi szintre is, hogy ezzel példát mutassanak.
Ha ez megtörténik, akkor Leo 2014.06.30-ig sehol nem vállalhat munkát.
Egyes hírek szerint Thohir emberei már érdeklődtek is a Fifanal ez ügyben.
Injoc

Hozzászólás Szerző: Injoc »

interfan írta:A Fifa kiakarja terjeszteni Leo eltiltását nemzetközi szintre is, hogy ezzel példát mutassanak.

Ki akarja terjeszteni? :D Nevetséges...Mi köze egy nemzeti bajnokin történt kakaskodáshoz a fifának? Mintha Leo fegyverrel 3-at lőtt volna a bíróba..
DSanton39

Hozzászólás Szerző: DSanton39 »

Injoc írta:
interfan írta:A Fifa kiakarja terjeszteni Leo eltiltását nemzetközi szintre is, hogy ezzel példát mutassanak.

Ki akarja terjeszteni? :D Nevetséges...Mi köze egy nemzeti bajnokin történt kakaskodáshoz a fifának? Mintha Leo fegyverrel 3-at lőtt volna a bíróba..

nem tudom, tényleg kicsit felfújják ezt az ügyet, kicsit meglökte, meg odaszólt, de ennyi. kapjon pénzbüntetést, kérjen bocsánatot nyilvánosan a bírótól, de már az is nevetséges hogy egy egész szezonra elmeszelték a franciák ezért.
Dan-i-nter

Hozzászólás Szerző: Dan-i-nter »

Platini francia, mit kell ezen többet agyalni. Nem akarja a "méltóságát" elveszteni a saját országa előtt, már, ha van neki olyan. Nem tudom még meddig gyökérkedhet az Uefa élén.

Mondjuk, ha a Barca-ba/Realba tartana nem pedig az Interbe Leo, akkor szerintem ez meg se fordulna a fejében...
versenyszellem

Hozzászólás Szerző: versenyszellem »

RenciDavid írta:
Youme írta:Én itt néztem a "működési bevételeinket":

http://www.forbes.com/teams/inter-milan/

2010: -14 millió $
2011: +49 millió $
2012: -84 millió $
2013: -89 millió $

Egy saját stadion állítólag +80 milliót hozna.

évente?
RenciDavid

Hozzászólás Szerző: RenciDavid »

versenyszellem írta:
RenciDavid írta:

Egy saját stadion állítólag +80 milliót hozna.

évente?

Igen évente. Ebben a jegybevételeken kívül gondolom benne van az is hogy kiadják a stadiont koncertekre és egyéb rendezvényekre. Amit lehet tudni hogy a BL-ben egy rangadó hozhat 1-4M közötti jegybevételt, attól függ hogy csoportkör vagy mondjuk elődöntő. Szóval a 80M ideális esetben akkor jön ki ha mondjuk minimum 8 között van a csapat a BL-ben. A 60M az szinte biztos.
zsizsi14

Hozzászólás Szerző: zsizsi14 »

RenciDavid írta:

Igen évente. Ebben a jegybevételeken kívül gondolom benne van az is hogy kiadják a stadiont koncertekre és egyéb rendezvényekre. Amit lehet tudni hogy a BL-ben egy rangadó hozhat 1-4M közötti jegybevételt, attól függ hogy csoportkör vagy mondjuk elődöntő. Szóval a 80M ideális esetben akkor jön ki ha mondjuk minimum 8 között van a csapat a BL-ben. A 60M az szinte biztos.

Meg gondolom nem kis összeget kell fizetni a városnak a stadionért
sorger=giallo

Hozzászólás Szerző: sorger=giallo »

interfan írta:- Thohir visszatért Milánóba, de ez legfeljebb 1-2 hét és visszatér Milánóba.
Ezt hogy érted?

FORZA INTER!!!
Dirtylt

Hozzászólás Szerző: Dirtylt »

zsizsi14 írta:
RenciDavid írta:

Meg gondolom nem kis összeget kell fizetni a városnak a stadionért

Nem találtam adatot róla, hogy mennyibe kerülne a stadionépítés, de az egy biztos hosszú távú projekt lenne, hiszen az építés árát vissza kell hoznia. Szóval az, hogy +80millió befolyna a kasszába, az nem azt jelenti, hogy annyit költhetünk játékosokra, mivel a hitel törlesztőjét, vagy a befektető befektetését vissza kell fizetni! Szóval nem lenne jobb a mérlege az Internek rövid távon, viszont a stadion, főleg ha Thohir pénzéből épül garantálná azt, hogy az Internek mindig nemzetközi indulónak kell lennie, lehetőleg a BL a stadionkihasználtság miatt! Az utóbbi időkben történt stadionépítések: Juve, Arsenal. Mindkettő BL induló.
És ne feledjük azt sem, hogy az Inter meccseknek volt tavaly is a legnagyobb nézettsége Olaszországban, ami a 9. helyet tekintve lentebb nem nagyon mehet!
Youme
Adminisztrátor

Hozzászólás Szerző: Youme »

Van egy cikk a calciomercato-n, A Moratti előtti tulajdonos Pellegrini szerint 514 millió okot lehetne mondani amiért Morattinak el kell adnia a klubot. Említ pl egy 120 + 64 millió eurós hitelt 2012-ből, amit gyorsan meg kellene szünietni, mert csak a kamat kiadásai évente 10 millió eurót nyomnak.

* szerkesztve: Most nézem, hogy ezt Jacobelli mondta, és pont hogy Pellegrini nem akarja Thohirt a tulajdonosok között látni, + fel is ajánlotta a segítségét, amit Moratti ma udvariasan megköszönt, azzal hogy eladja a klubot Thohirnak.
PellerG

Hozzászólás Szerző: PellerG »

Szavazás a főoldalon az új tulajdonosi helyzetről! ;)
PellerG

A legfrissebb hírek szerint elképzelhető, hogy Thohirral sem lesz üzlet.
Moratti állítólag nem bízik Thohirban és csapatában, hogy valóban szívükön viselnék a csapat sorsát....
Persze biztos, hogy Moratti sem ok nélkül húzza ezt a végsőkig.
Mikor a Gazzetta már megegyezésről és dátumokról írt, ő még akkor is nyilatkozta, hogy a fele sem igaz annak, ami a médiában megy.
Hogy kb még a fele sem ment le a tárgyalássorozatnak, és még közel sincs megállapodás.
Biztos oka van ennek is.
De amúgy az olasz média is rendesen rárak, túloz.
Ez is szerintem közrejátszik abban, hogy aggresszívebben reagálunk mi szurkolók dolgokra.
Tehát pl Top játékos érkezése, stadion építés 2017-re, Leo visszatérése, Thohir, kínaiak.
Csak Moratti meg az évek során elérte azt, hogy a szurkolók úgy állnak hozzá, hogy pont az ellenkezője várható annak, mint amit nyilatkozik.
Szóval az Moratti részéről sem kerek és a média is rendesen kavar mindig.
Biztos, hogy Moratti jót akar a csapatnak. De az meg több mint érdekes, hogy ennyire nem látnak fantáziát az Interben. Még úgy is, hogy óriási adósságaink vannak.
http://www.fcinternews.it/in-primo-pian ... o-e-126795
Stankov

Hozzászólás Szerző: Stankov »

PellerG írta:Biztos, hogy Moratti jót akar a csapatnak.

Ez biztos, nekem a sportszeletes feka jut róla az eszembe aki mindig jót akart csak az autót is lelökte a szakadékba :)
DSanton39

PellerG írta:A legfrissebb hírek szerint elképzelhető, hogy Thohirral sem lesz üzlet.

nyár elején hányszor mondtam nem lesz semmi ebből, aztán ahogy írták sokat hogy de meglesz az eladás, kezdtem hinni benne, erre tessék. hiába akar jót Moratti, ennek pár éven belül csúnya vége lehet. :?
Festa

Hozzászólás Szerző: Festa »

DSanton39 írta:
PellerG írta:A legfrissebb hírek szerint elképzelhető, hogy Thohirral sem lesz üzlet.

nyár elején hányszor mondtam nem lesz semmi ebből, aztán ahogy írták sokat hogy de meglesz az eladás, kezdtem hinni benne, erre tessék. hiába akar jót Moratti, ennek pár éven belül csúnya vége lehet. :?

Mai legújabb hírek szerint meg hó végén bejelentik az átadást.
Egyik nap így másik nap úgy.
interfan

Kicsit már unalmas, de újra Thohir ügy került minden elé.
- Moratti és Thohir tegnap Párizsban tárgyaltak. Ott ahol 2008-ban Moratti Mourinhoval is tárgyalt.
Ezen a tárgyaláson Thohir és 2 ügyvédje, valamint Moratti és 2 ügyvédje vett részt.
Állítólag éjszakába nyúlott a tárgyalás, szó szerint minden számításba került.
De végül egyöntetűen állítják az olasz lapok, az aláírás megszületett.
70%-os tulajdonjogot vásárolt Erick Thohir.
Moratti nagyon szomorú és csalódott, de ő is tudta az Inter átadása nem halasztható későbbre.
Már csak egyetlen akadálya van a hivatalos bejelentésnek, a garancia papírok rendezése. Ebben Moratti vétójoga, és visszavásárlási opciója is szerepel.
Ez az olasz lapok szerint 20-25 nap mire lezárul.
Ezek után pedig talán-talán hivatalos lesz Thohir érkezése.
- Thohir hozza magával a saját embereit. Legalább 6 új vezetőségi tag is érkezni fog.
Első lépés az adósság rendezés lesz, tehát minden adósságot 0-ra csökkenteni.
Ez lehet mindennek az alapja.
Olasz lapok szerint ez a legfontosabb ahhoz, hogy az Inter egy új PSG legyen.
Gazzetta szerint nem az Arsenal modell Thohir elképzelése.
Hanem a PSG, City vonal.
Mind szerkezetileg, mind gazdaságilag.
Dirtylt

Ez a PSG, City vonal nekem nem túl vonzó! Hihetetlen pénzkidobások és zsoldosok zöme jellemzi. Hosszú idő után elindultunk egy úton, amibe Alvarez, Juan, Taider, Kovacic, Icardi illik bele. Szimpatikus, hogy a 0 adósság a legfontosabb, de nem hiszem, hogy hosszú távon egy indonéz csilliárdos játékává kellene kerülni. Nem örülnék, ha mi lennénk Olaszország kirakatcsapata és majd érkeznek a szurkolók is, akik a Realnak és a Barcának szurkolnak, de az Inter is a kedvenc csapatuk! (hogy lehet egy embernek két kedvenc csapata??? -kivéve persze a Fradit :D )
Festa

Dirtylt írta:Ez a PSG, City vonal nekem nem túl vonzó! Hihetetlen pénzkidobások és zsoldosok zöme jellemzi. Hosszú idő után elindultunk egy úton, amibe Alvarez, Juan, Taider, Kovacic, Icardi illik bele. Szimpatikus, hogy a 0 adósság a legfontosabb, de nem hiszem, hogy hosszú távon egy indonéz csilliárdos játékává kellene kerülni. Nem örülnék, ha mi lennénk Olaszország kirakatcsapata és majd érkeznek a szurkolók is, akik a Realnak és a Barcának szurkolnak, de az Inter is a kedvenc csapatuk! (hogy lehet egy embernek két kedvenc csapata??? -kivéve persze a Fradit :D )

Simán lehet más csapatot is szeretni az Inter mellett,
Persze nem egyformán ;)
Én pl az Atléticot szeretem az Inter mellett,de ha egy időben játszik a két csapat akkor is csak a Nerazzuri!
Eddig még az Arsenal vonalat írták most meg egyből PSg?
Találgatnak csak.Az igazi megoldás valahol a kettő között lenne.Maradjon a fiatlítás,de egy Alexis Sánchez és egy Naingolann elférne.Egy Kovacic,Taider ,Icardi meg remélem meg sztárrá nővi ki magát.
Dan-i-nter

Amint jön az első 30-40 milliós igazolás, veszek az új játékos mezéből és ünnepélyesen felgyújtom a San Siro előtt. Lehet csatlakozni! ;)

Viccet félretéve (főleg, hogy komolyan gondoltam :)) nagyon nem szeretném, ha divat csapattá válnánk. Kifejezetten rossz számomra nézni, ahogy ezek a milliárdos üzletemberek szép lassan tönkreteszik a labdarúgást az irracionális átigazolási politikájukkal. Egy csapat nem azért szerethető, mert milliós sztárok rohangálnak benne, legalább is számomra egyáltalán nem.

Ahogy előttem is írtátok, most végre elindultunk egy irányba, fiatal, tehetséges, és ami a legfontosabb, ambiciózus játékosokat igazoltunk, öröm nézni, hogy végre küzdenek a pályán, ahogy az a mezünkhöz méltó (1-2 kivétellel). Az utóbbi évek után végre alakulóban van egy olyan gárda, amely szerethető, és nem utolsó sorban élvezhető focit produkál.

Lehet, hogy nem jött Lavezzi/Sanchez (nyilván jó, ha vannak ilyen játékosok a csapatnál), de helyette itt van pl. Alvarez, aki végre megmutatja, hogy miért is szerződtettük, meccseink egyik legnagyobb nyerő embere. Olyan alázattal focizik, amit nagyon hiányoltam a csapattól az utóbbi időszakban. És ne felejtsük el, hogy ő gyerek kora óta Nerazzurri! Milliószor szívesebben nézem őt kék-feketében, mint azt a két játékost, akik elmentek 5-6 mó fizuért a "gigászokhoz" most meg ég alattuk a talaj, mert közben igazoltak eléjük újabb sztárokat.

Szóval én elégedett vagyok a mostani helyzettel, ha ezt az irányt tartjuk, akkor nem fogok panaszkodni. Ha meg lesz BL hely, akkor beleférhet 1-2 nagyobb név, de az ne a csapatmorál rovására történjen, ergo ne hozzanak ide Cavanikat 8mó fizuval, mikor a csapat átlag 2-3 között mozog.
R9.

Hozzászólás Szerző: R9. »

nem baj ha így gondolja, csak ne 6 világsztárt hozzon, hanem elég 2 a hiányposztokra, első sorban jöhetne egy bal meg jobb szélső januárban meg egy suarez előre :D
Komax

Hozzászólás Szerző: Komax »

20-25nap istenem...ez hányadik?? :D Ameddig hivatalos nem lesz - ha lesz - addig felesleges bármit is vizionálni.
interfan

- Sky jelentette be elsőnek a megállapodás tényét.
Utána megtette ezt a Gazzetta.
Majd a Corriere, Tuttosport, Sportmediaset.
Végül pedig az Ansa hírügynökség.
- Minden megegyezik a hírekben. Megállapodás megtörtént, minden kész.
Jövőhéten lehet az aláírás, és 20-25 nap múlva pedig a történelmi bejelentés.
350m-ért veszi meg Thohir az Inter 70%-át.
- És ami még fontosabb, Moratti visszatért Milánóba és nyilatkozott.
Azt mondta a végleges megállapodás még nem született meg, arra szolgált a tárgyalás, hogy jobban megismerje Thohir elképzeléseit, valamint Thohir embereit.
Hozzátette már semmilyen probléma nincs a végleges megoldáshoz.
Kérdezték marad e az Interben?
Massimo elmondta, hogy a családja biztosan. Célzott ezzel a fiára. Aki Thohir után az Inter 2. embere lehet.
Megkérdezték marad e elnök?
Most már nem hiszem, mondta el Moratti.
Befejezésül elmondta max 1 hónap és minden hivatalos lesz.

Azért ebből minden kiderül. Főleg Moratti nyilatkozatából.
Az meg hogy Thohir PSG, Arsenal, vagy köztes projektet tervez, ez majd kiderül.
Jelenleg tényleg csak találgatás van.
Most már az biztos, meg kell barátkozzunk azzal, hogy Thohir lesz az új tulaj és elnök.
DSanton39

interfan írta:- Sky jelentette be elsőnek a megállapodás tényét.
Utána megtette ezt a Gazzetta.
Majd a Corriere, Tuttosport, Sportmediaset.
Végül pedig az Ansa hírügynökség.
- Minden megegyezik a hírekben. Megállapodás megtörtént, minden kész.
Jövőhéten lehet az aláírás, és 20-25 nap múlva pedig a történelmi bejelentés.
350m-ért veszi meg Thohir az Inter 70%-át.
- És ami még fontosabb, Moratti visszatért Milánóba és nyilatkozott.
Azt mondta a végleges megállapodás még nem született meg, arra szolgált a tárgyalás, hogy jobban megismerje Thohir elképzeléseit, valamint Thohir embereit.
Hozzátette már semmilyen probléma nincs a végleges megoldáshoz.
Kérdezték marad e az Interben?
Massimo elmondta, hogy a családja biztosan. Célzott ezzel a fiára. Aki Thohir után az Inter 2. embere lehet.
Megkérdezték marad e elnök?
Most már nem hiszem, mondta el Moratti.
Befejezésül elmondta max 1 hónap és minden hivatalos lesz.

Azért ebből minden kiderül. Főleg Moratti nyilatkozatából.
Az meg hogy Thohir PSG, Arsenal, vagy köztes projektet tervez, ez majd kiderül.
Jelenleg tényleg csak találgatás van.
Most már az biztos, meg kell barátkozzunk azzal, hogy Thohir lesz az új tulaj és elnök.

én már annak is örülnék, ha nyaranta egy olyan 40-50 millióért tudnánk játékost vásárolni, persze ezt okosan, hiányposztokra, és akkor rendben is leszünk. Mazzarri a taktikai részét eddig jól megoldja.
gianluca

Hozzászólás Szerző: gianluca »

Dan-i-nter írta:Amint jön az első 30-40 milliós igazolás, veszek az új játékos mezéből és ünnepélyesen felgyújtom a San Siro előtt. Lehet csatlakozni! ;)

Viccet félretéve (főleg, hogy komolyan gondoltam :)) nagyon nem szeretném, ha divat csapattá válnánk. Kifejezetten rossz számomra nézni, ahogy ezek a milliárdos üzletemberek szép lassan tönkreteszik a labdarúgást az irracionális átigazolási politikájukkal. Egy csapat nem azért szerethető, mert milliós sztárok rohangálnak benne, legalább is számomra egyáltalán nem.

Ahogy előttem is írtátok, most végre elindultunk egy irányba, fiatal, tehetséges, és ami a legfontosabb, ambiciózus játékosokat igazoltunk, öröm nézni, hogy végre küzdenek a pályán, ahogy az a mezünkhöz méltó (1-2 kivétellel). Az utóbbi évek után végre alakulóban van egy olyan gárda, amely szerethető, és nem utolsó sorban élvezhető focit produkál.

Lehet, hogy nem jött Lavezzi/Sanchez (nyilván jó, ha vannak ilyen játékosok a csapatnál), de helyette itt van pl. Alvarez, aki végre megmutatja, hogy miért is szerződtettük, meccseink egyik legnagyobb nyerő embere. Olyan alázattal focizik, amit nagyon hiányoltam a csapattól az utóbbi időszakban. És ne felejtsük el, hogy ő gyerek kora óta Nerazzurri! Milliószor szívesebben nézem őt kék-feketében, mint azt a két játékost, akik elmentek 5-6 mó fizuért a "gigászokhoz" most meg ég alattuk a talaj, mert közben igazoltak eléjük újabb sztárokat.

Szóval én elégedett vagyok a mostani helyzettel, ha ezt az irányt tartjuk, akkor nem fogok panaszkodni. Ha meg lesz BL hely, akkor beleférhet 1-2 nagyobb név, de az ne a csapatmorál rovására történjen, ergo ne hozzanak ide Cavanikat 8mó fizuval, mikor a csapat átlag 2-3 között mozog.

Hát tetszik, nem tetszik, ez van az étlapon, ezt kell enni. Azért azt lássuk be, hogy a futball világa rengeteget változik, változott és már nem a hősszerelmes páncélos lovagok korát éljük. Ez is egyfajta lovagkor, csak kevésbé romantikus. Itt a lovagog Fly Emirates-szel érkeznek és nem baszott nagy kardjuk van, hanem egy igencsak vaskos bankszámlával küzdenek (és nyernek).

Szerintem ahhoz, hogy topklub lehessünk 3 út áll előttünk:

1. Chelsea, Monaco, PSG, Man City - valami tevebaszó milliárdos beledönti a vagyonát és elkezdenek vásárolgatni, szórni a pénzt, ami elébb-utóbb meghozza aza eredményét és a csapat odaér, ők a parvenu-k - az Internek erre van lehetősége, esélye
2. Bayern, Dortmund - kiszámítható, átlátható gazdálkodás komoly helyi szurkolóbázis, teltházas meccsek - nyereséges működés, amivel megvalósítható a növekedés önmaguk által történő finanszírozása - ez Olaszországban járhatatlan út, egyrészt az adóztatás, a gazdasági helyzet, másrészt az igencsak kusza viszonyok miatt (ki kinek a kije, ki kinek tartozik egy szívességgel stb.)
3. ManUtd., Real, Barca - A futball "kékvérűi", akik akkora marketingértékkel bírnak világszinten, hogy Torghelle Sanyi leigazolásával is több 10000 mezt adnának el, mert a sárgák, jenkik, arabok zabálják a márkájukat. Mindemellett nem kis adósságállományt cipelnek magukkal. - Ez megint csak járhatatlan, mivel gyakorlatilag akkora marketingértékkel bírunk jelenleg, mint az Atlético Madrid kb., a népszerűségünk Olaszországon kívül még a Juvéval, Milannal sem tud versenyezni, nemhogy az előbb felsorolt klubokkal.

Abból, hogy "kékvérűként" (bár azok vagyunk) megéljünk és kinyissuk a család ősi kastélyát a turisták előtt, mert, hogy az majd eltart minket, nos ez egy vágyálom. Sem az olaszok meccsrejárási, ajándéktárgy-mez vásárlási, meccsnapi fogyasztási szokásai (ld. a klasszikus 30-30-30-10 arányt a bevételforrások között), sem a külföldi szurkolói bázisunk, sem Moratti úriember ill. "egy család vagyunk" felfogásan nem predesztinál minket arra, hogy topklub legyünk a jelen pillanatban.

És ezen a ponton el kell dönteni, hogy
1. "nagyhatalmi" álmokat kergetünk a jelenlegi alappal, azaz eladósodás árán előremenekülünk. Ez egy helyre vezethet, a Rangers, Fiorentina, Leeds típusú süllyesztőbe.
2. Megmaradunk a langyos vízben és középszerű igazolásokkal az olasz középmezőnyhöz tartozunk majd (ld. 90-es évek nagyjából 97-ig).
3. Esetleg részbefektetéssel egy erős európai középcsapat, egy feeder klub leszünk -> ld. Arsenal, Porto, Ajax stb., ahol sosem lesz egy játékos akiért lelkesedni tudj, mert mire megszereted elviszi a City
4. Eladjuk a klubot (azaz nem mi, hanem Moratti) és megnyitjuk a lehetőséget a jelentős befektetésre.

Szerintem az utóbbi kettő, ami egy Internek elfogadható, de megvannak az előnyei és hátrányai is. Pl feederként jól el lehet navigálni anyagilag, de hogy nagy európai kupát (BL) nem nyerünk, az tutibiztos. Illetve még a "háztájiban" sem tuti a siker. Illetve az olaszok legendás ifi-fóbiája is ez ellen dolgozik (azért nem lehet egy sok évtizedes beidegződést megváltoztatni két hét alatt....).
Nagy halként sincs garancia a sikerre, és a szurkolók szemében visszatetszést kelthet, hogy az Inter is parvenu lett. A költségek, eladósodás megint egy erős kérdés. Ha egy ügyes üzletember (pölö Thohir) meg tudja nyitni azokat a piacokat, ahonnan dőlhet a lóvé és ütős marketinggel oda tud verni, akkor viszont rohad nagy siker is lehet a dolog (2-3 éven belül BL győzelem okos erősítésekkel és hosszútávon az európai élvonalban maradunk).

Ami érdekes, hogy az olasz Inter drukkerek szívesebben néznének egy 20 éves szenvedést az 5-12 helyért Morattival, mint egy nagybefektetőt (ezt az ex-interes olasz srác mondta személyesen amikor együtt sétálgattam vele - másik topicban említettem az esetet).

Az megint más tészta, hogy mennyien égetnék el a mezüket, ha mondjuk egy futball oligarchával 2015-ben BL-t nyernénk...

Mindent egybevetve én úgy gondolom, hogy Morattinak el kellene adni a klubot, míg az új vevőnek egy okos hosszútávú (legalább 10, de inkább 20 éves) stratégiai terv mentén felépíteni a klubot mind futballszakmai, mind üzleti szempontból.
Pl. szintén bennfentes forrásból tudom, hogy gyakorlatilag a teljes Inter menedzsmentben alig van olyan, aki angolul beszél és ért az üzlethez, mert ugyebár mi egy család vagyunk és inkább a leharcolt játékosaink csinálják a bizniszt. Akik biztosan tök jól értenek a biciklicselekhez, de kevéssé az üzlethez. Ez egy profi üzleti vállalkozásban egyáltalán nem lenne elképzelhető.
Egy okos, tudatosan és következetesen végigvitt stratégiával egy "oligarcha" bevonása mellett is lehetnénk szerethetőek és sikeresek egyben. Ezt csak azért emelem ki, mivel ami a Chelsea/Man City/PSG/( khm Real) esetében megy abban csak egy tudatos van: hogy basszunk el qrva sok pénzt.

Bocs, hogy hosszú voltam nagyon, de kb így látom a befektető vs. Moratti dolgot.
Dan-i-nter

Én sem azt írtam, hogy nem látom szívesen a tőke beáramlást a csapatnál. Csak a City, PSG, Monaco vonal nagyon nem szimpi.

Valóban meg kell találni a középutat a bevásárlós, és a feeder klub model között.

Ami most a csapatnál van, azaz, hogy fiatal tehetséges játékosok vannak néhány (5-6) rutinosabb, de nem középszerű játékossal együtt, szerintem pontosan megfelel ennek az elgondolásnak.

Lehet, hogy Palacio, Campagnaro nem világsztárokként vannak elkönyvelve, de a maguk módján mind2 klasszis játékos. Campagnaro a Serie A egyik, ha nem a legjobban szerelő védője, Palacio meg egy kiváló szélső, aki nem utolsó sorban remek a befejezéseknél is. És egyikőjük se került 40-50 millióba. És ez az, amit hangsúlyoztam, hogy nem kell ész nélkül szórni a pénzt, ahhoz, hogy jó játékosokat szerződtessünk. Ha Thohir képes ezt a közép utat megtalálni, akkor azt mondom jöjjön, de ne csináljon egy fifa/fm játék csapatot, mert rohangáló zsoldosokat nézni nekem nem okoz örömöt, egy játékos igenis azért játsszon nálunk, mert szeretne az Internél bizonyítani, ne azért mert itt nem 3 hanem 8 milliót keres. Ettől még nem kell "családozni", ez egyszerűen egy normális elvárás egy szurkoló részéről, s bár valóban tart ebbe a pénz-centrikusságba a foci, attól még egyenlőre nem ez a meghatározó, és remélhetőleg még sokáig nem is lesz.
RenciDavid

Nem kell sem az Arsenal sem a PSG vonal, akkor inkább Bayern vagy Dortmund. Vagyis fiatalok de ha egy posztra kell játékos és 30M az ára akkor vegyük meg annyiért.
PellerG

Én bőven beérném azzal, ha folytatódna ez a fiatalítós, tehetségek igazolása vonal (Juan, Kovacic, Taider, Icardi), és emellett simán beleférne az, hogy ha mindenki számára világosan jobbszélsőre van szükségünk, az ára viszont 16 millió (Isla), akkor azt meg tudjuk adni érte. És ne azon kelljen gondolkodni, hogy Guarín, Ranocchia vagy Handanovicot adjuk e el érte.
Még csak nagy nevek sem kellenének szerintem.
De ha vannak lyukak, mint a szélső posztok (Isla, Kolarov jöhetnének), vagy Cambiasso lassacskán kiöregedése (Fernandoért 2 éve udvarlunk), akkor ezek az igazolások beleférjenek 10-15 M-ért.
A'doma Zajcev Jr.

Hozzászólás Szerző: A'doma Zajcev Jr. »

Vagy minket válasszon egy játékos az angol friss feljutó helyett (Gaston Ramirez)...

Alapvetően ha a transzfereket tudnánk racionálni már azzal is hatalmasat nyernénk (Schelotto, Silvestre, Kuzmanovic). A csapatban szerintem nagy potenciál van és gondolom az új mufti lát bőven piacot ahová be lehetne törni.
Én akkor lennék elégedett, ha jól működő akadémiánk lenne ahonnan lenne út a nagy csapatba. Emellett ha ki kell nyitni a pénztárcát akkor ne 1-2 millión menjen a baszakodás. A szerződésbontásról már hallani sem akarok (JC, Maicon)! Ugyanígy az értékeinket a reális árukon adjuk el (Sneijder, Motta) és zárjuk ki a riválisainkhoz való igazolás lehetőségét (Balotelli, Lucio)!

Persze más lenne a helyzet, ha nem jött volna ki ilyen jól a lépés az elmúlt meccseken. Szerencsére valami elkezdődött!
Dirtylt

PellerG írta:Én bőven beérném azzal, ha folytatódna ez a fiatalítós, tehetségek igazolása vonal (Juan, Kovacic, Taider, Icardi), és emellett simán beleférne az, hogy ha mindenki számára világosan jobbszélsőre van szükségünk, az ára viszont 16 millió (Isla), akkor azt meg tudjuk adni érte. És ne azon kelljen gondolkodni, hogy Guarín, Ranocchia vagy Handanovicot adjuk e el érte.
Még csak nagy nevek sem kellenének szerintem.
De ha vannak lyukak, mint a szélső posztok (Isla, Kolarov jöhetnének), vagy Cambiasso lassacskán kiöregedése (Fernandoért 2 éve udvarlunk), akkor ezek az igazolások beleférjenek 10-15 M-ért.

Kérdés az persze, hogy ha gazdag a tulaj, akkor 10-15ért kapjuk Fernandot, vagy 20-25ért. Mert ha tudom, hogy a vásárlónál korlátlan mennyiségű pénz van, akkor nem adom olcsón. De ez a jövő zenéje. Remélem az első két döntés az lesz (az utóbbi évek két legfájóbb pontja nekem), hogy elküldik az igazolásokért felelős brigádot, és rendbe teszik az utánpótlásunkat. Nem a képzésre/nevelésre gondolok, hanem az elherdálásra. Pl: Chelsea-Lukaku, talán 3. szezont tölti kölcsönben a srác. Nem közös tulajdon, nem kölcsön+opció, hanem tiszta, világos kölcsönadás.
Stankov

Dirtylt írta: Nem a képzésre/nevelésre gondolok, hanem az elherdálásra. Pl: Chelsea-Lukaku, talán 3. szezont tölti kölcsönben a srác. Nem közös tulajdon, nem kölcsön+opció, hanem tiszta, világos kölcsönadás.

Na jó de ehhez olyan fiatal tehetségek is kellenének mint Lukaku,meg hát a seria a-s kiscsapatoknak egész más a hozzáállása a kölcsönjátékosokhoz mint egy Pl kiscsapat-é.Meg lehet nézni a mostani kölcsön fiataljaink közül hányan játszottak eddig a 3 forduló alatt.Bianchetti,Longo pl semmit nem játszott pedig a posztjukon nincsenek jobb játékosok a Hellas keretébe
Crespo

Hozzászólás Szerző: Crespo »

Ez a PSG-City klubmodell dolog csak újságírói találgatás. Majd ha Thohír megerősíti, akkor elhiszem. Amúgy nem hinném, hogy annyi pénze van, mint az arab sejkeknek. És mivel a keretünk egyre inkább használhatónak tűnik, szerintem is elég lenne a hiányposztokra igazolgatni. Ha addig tartjuk a lépést a Juventussal és a Napolival, egy januárban megerősített Inter bármire képes lehet!
Festa

RenciDavid írta:Nem kell sem az Arsenal sem a PSG vonal, akkor inkább Bayern vagy Dortmund. Vagyis fiatalok de ha egy posztra kell játékos és 30M az ára akkor vegyük meg annyiért.

http://fedenerazzurra.com/2013/09/19/ma ... r-reached/

Ezzel egyet tudok érteni. Jó példa .
Nekem semmi bajom nem volt azzal amikor legalább egy világsztár ROnaldo,Vieri,Vieria vagy Ibrahimovics.
Az Inter márka névhez hozzátartozik,hogy nyerjünk nem ,hogy fiatalokat neveljünk ki a nagyoknak mint az Ajax meg az Arsenal.
A Dormund már jó példa.Kevés sztár viszont iszonyat jól van összerakva.
Francesco

Hozzászólás Szerző: Francesco »

Vegyes érzéseim vannak a tulajdonosváltással kapcsolatban. Őszintén szólva mérgesek lehetünk az elmúlt 2-3 év miatt, mert tényleg csináltunk hülyeségeket, ugyanakkor nagyon tetszik az új Inter arculata és a fiatalítás mikéntje is. Jelenleg jobban örülnék, ha maradna Moratti és folytatódna ez a projekt, vagy, ha jön Thohir ő sem kezdene el mindenkit megvenni, hanem szépen okosan -ahogy többen is mondjátok- hiányposztokra igazolna. Nagyon nagy potenciál van a keretünkben:
Juan, Rano, Taider, Kovacic, Icardi, Belfodil, Alvarez, Bardi, Duncan, M'baye mind-mind nagyon sokra vihetik. Én nem örülnék, ha eladogatnánk őket és érkeznének helyettük zsoldosok. Nőjék ki magukat ők és akkor biztos, hogy az Interért lépnek pályára majd és nem csak a pénzért.
Morattiról:
2010 után nem volt szerencséje. Nem hozott rossz döntést, nem lehet így lesarkítani, mert nem volt jó vagy rossz döntés. Óriási adósságai voltak a klubnak és a BL győzelem sem húzott ki minket a csávából. Két választása volt:
1. Eladja a kulcsjátékosokat és elkezd fiatalítani.
2. Megtartja a csapatot, hoz egy a kupákra specializálódott edzőt és megnyerjük a BL-t.

Ez utóbbit választotta, mert az kihúzhatta volna a pénzügyi pácból a csapatot. Csak hát ugye tudjuk mi történt. Ezt követően már fele annyit sem értek a játékosok mint előtte és ekkor kezdődtek a rossz döntések. Tulajdonképpen a középső idény volt teljesen megmagyarázhatatlan. Idén már látszik a koncepció. Az első év a BL győzelem után szintén érthető. A második viszont...

Eto'o vissza hozatala:

Érdekes kérdés. Ő az a játékos, akivel csak nyertünk. Mikor jött, hozott magával 40 millió eurót és egy évre rá BL győztes lett a csapat. Második évben ő tartotta az együttest versenyben. Aztán eladtuk 20 millió körül. Spóroltunk 45 milliót a fizetésével. Sokat így visszatekintve úgysem értünk volna egy fecskével.
Most nem vettük vissza, ami szerintem nem baj. Ő már nem a régi. Elment levezetni Oroszországba, nehéz lesz most neki újrakezdeni 2 év bohóckodás után. Biztos lesz még sok jó meccse, de én nem bánom, hogy nem ide jött. Ugye lett volna egy 10-15 milliós vételára (ezt a Chelsea a Willian üzletben oldotta meg) és még bruttó 10-12 millió évente. Szerintem egy 32 éves játékos, aki két éve már csak hobbiból focizgat nem ér meg 35 millió eurót két évre.
Összességében ezt is a bevételi (el nem költött) oldalhoz írhatjuk.
Így tulajdonképpen Eto'o hozott nekünk 60 millió eurót és spóroltunk rajta további 80-90 milliót. A két éves itt tartózkodásának költségeit Ibra pénzéből lehoztuk így azt ezért nem számoltam. Ergo Eto'o JollyJoker még most is, főleg így hogy nem ide jött... ;)

Remélem a Juve elleni jó teljesítménnyel nem párosul a tavalyihoz hasonló visszaesés. Eddig Mazzarri tökéletes választásnak tűnik. Forza Inter!
interfan

Állítólag a felső vezetés létszáma 14-ről, 7 főre csökken.
- Ebből a hírek szerint Thohir és 3 partnere lesz.
Eddigi információk alapján:
Thohir lesz az elnök
Roslan Roeslani az egyik alelnök
Handy Soetedjo érkezhet még
Valamint Glenn Sugita, aki az esetleges stadion építés feladatait vezetné.
Lehetséges még egy ötödik tag is, de az ő szerepe már jóval kisebb lehet.
- Moratti családnak megmarad 2-3 hely.
Egyik biztosan Angelmario Moratti, ő lesz a másik alelnök.
Kérdés Massimo marad e valamilyen formában.
És mi lesz Tronchetti és a Pirelli helyével.
- Igazgatók szerepe is változhat.
Fassone szinte biztosan marad, mivel neki is a stadion építésben lehet szerepe.
Branca és Ausilio helye most még biztos, de később kérdéses lehet.
Leo nevét folyamatosan írják, de írják még Giuseppe Accardi, és Roberto Regis Milano nevét is, mint lehetséges új belépő.
Stankov

interfan írta:Branca és Ausilio helye most még biztos, de később kérdéses lehet.
.

Lehet itt álmodozni ilyen meg olyan Interről,de addig amíg ezek ketten ott vannak a vezetőségbe előre lépés nem lesz
interfan

Tegnap ugye a felsőbb vezetőségi változásokról volt szó. Mai hírek az igazgatók szerepét részletezik:
- De még előtte az első hír. Thohir ugye tudjuk kb 350m-ért vesz 70%-ot.
Most azonnal 250m-t fog költeni.
Ebből Moratti kap 50m-t.
További 200m pedig az adósság rendezést fogja szolgálni. Tehát az összes adósságot kifizeti. Minden jól megy pár hónap és nullán fog állni az adósság.
- Ahogy azt tegnap részleteztem, 3 hely marad ami nem Thohiré lesz.
Ebből egy biztosan Angelmario Moratti, aki az új alelnök lesz.
Valószínű Massimo is marad, de már csak mint tiszteletbeli tag.
Harmadik hely pedig valószínű Rinaldo Ghelfi-é lesz. Vagy az egyik fiáé.
Thohir 4-5 emberét már tegnap részleteztem.
- Branca a legújabb hírek szerint távozhat, Ausilio pedig visszakerülhet az ifjúsági részletre.
Leonardo a folyamatos téma, ő lehetne a vezető, aki az igazolásokat intézi.
Valamint egy új technikai igazgatót is érkezhet.
Felmerült Mazza első számú embere Riccardo Bigon. Akinek nyáron jár le szerződése Nápolyban.
1-2 gyenge pletyka (TS) szerint Mazza helye sem biztos, ezért majd jöhet új edző nyáron. De Boer, Laudrup írták ezek a nevetséges pletykák.
Majd ezt minden hírportál cáfolta. Még a Tuttosport is, akik bedobták ezt.
Mazza helye betonbiztos, Mou óta senkinek nem volt ilyen biztos helye.
2 éves szerződése van, opcióval a harmadik évre.
Már olyan hírek vannak, miszerint Thohir felajánlja már most a 3-ik évre is a szerződést Mazzanak.
- Az meg hogy milyen modell lesz, ott teljes a káosz.
Elsőnek ugye Arsenal modellről volt szó.
Majd jött a PSG.
Most meg a TS szerint Juventus modellt akar Thohir.
Fogalmuk sincs, csak találgatás az összes.
Süti

Hozzászólás Szerző: Süti »

interfan írta:Az meg hogy milyen modell lesz, ott teljes a káosz.

Nem igazán értem ezeket a modelleket, é személy szerint azt szeretném, ha 2-3 év múlva a Thohir modellről beszélnénk, és minket próbálna meg utánozni fél Európa.

Én nem szeretem azt, amikor futunk mások kitalált ötletei után, a kubbot újra ki kell találni, de ne koppintsunk.
Dan-i-nter

Ezen a Mazzarri részen szakadtam. :lol: :lol: Megjön Thohir, és kirúgjuk az edzőt, aki olyan szinten kezdett a csapattal, amire már rég nem volt példa. Valami elgurult ott a szerkesztőségben.
interfan írta:Most meg a TS szerint Juventus modellt akar Thohir.

Olyan is van? :)
interfan

Dan-i-nter írta:Ezen a Mazzarri részen szakadtam. :lol: :lol: Megjön Thohir, és kirúgjuk az edzőt, aki olyan szinten kezdett a csapattal, amire már rég nem volt példa. Valami elgurult ott a szerkesztőségben.
interfan írta:Most meg a TS szerint Juventus modellt akar Thohir.

Olyan is van? :)

De az a röhej, hogy ők (Tuttosport) írták le, majd meg is cáfolták a saját hírüket.
Gondolom valami nagy ész újságíró gondolta dob egy nagyot, majd a TS szerkesztői is rájöttek hogy ez egy bődületes baromság, ezért cáfolták mert ilyet még ők sem adhatnak ki.
Ez a Juve modell is mi. Egyedül annyi van ott, hogy saját stadion, de ennyi.
Semmiféle modell nincs ott.
Szóval Tuttosport, ennyi érnek. Évente ha 1 normális hírük van, már az csoda.
Emellett kb ezer röhejes hülyeség.
Ez a Tuttosport.
zesha

Hozzászólás Szerző: zesha »

Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy Thohir lesz a csapat nagy megmentője! (persze csalódjak pozitívan)

Valami elindult. Jöttek fiatalok, jött egy jó edző! Én úgy gondolom, hogy ide már csak Brancáék helyett kellett volna valakit/valakiket hozni és akkor szép lassan lehetett volna lépkedni előre.
Ilyen PSG modell meg nem kell! Az ilyen csapatoknak belátható időn belül vége lesz. Nem sokáig fogják tűrni a többiek ezt az eszetlen politikát, amit pár unatkozó milliárdos kitalált.
Komax

Úgy néz ki tényleg eldőlt a tulajváltás. Gondolom január 1-vel, vagy a következő szezontól lép Thohir Moratti helyébe.
RenciDavid

Voltak olyan hírek már régen is hogy Thohir igazi sztáredzőt szeretett volna aki már nyert bajnokságot/Bl-t. Heynckest emlegették.

Ami a realitás hogy Thohir tényleg áldozott volna az anyagiak terén egy klasszis edzőre viszont Mazzarri eddig bizonyított szóval kizárt hogy kirúgja. Az viszont szinte 100% lesz, hogy ha Mazzarri elindul a lejtőn akkor nem lesz vele szemben sok türelem hanem nagyon gyorsan repülhet és Thohir hoz olyat akit ő akar. Reméljük erre nem kerül majd sor.
DSanton39

ha hoznak télen neki két igazi szélsőt, nem nagyon fog szóba kerülni edzőcsere egy darabig.
Süti

Hozzászólás Szerző: Süti »

RenciDavid írta:Mazzarri eddig bizonyított szóval kizárt hogy kirúgja. Az viszont szinte 100% lesz, hogy ha Mazzarri elindul a lejtőn akkor nem lesz vele szemben sok türelem

Mazzarri eddigi edzői pályafutása:

1996-1998 Bologna vice
1998-1999 Napoli Vice
1999-2001 Bologna Primavera
2001-2002 Acireale
2002-2003 Pistoiese
2003-2004 Livorno
2004-2007 Reggina
2007-2009 Sampdoria
2009-2013 Napoli
2013- Inter

Ami a legfeltűnőbb hogy egyre feljebb lépegetett az évek alatt, és ha jól tudom még sehonnan sem menesztették,rúgták ki.

A Napoli-t is úgy hagyta ott, hogy ők is tudják sokat köszönhetnek neki.

Én nem hinném, hogy elkezdene lefele menni, remélem 2-3 évig csak egyre jobbak leszünk vele.
Komax

Süti írta:Én nem hinném, hogy elkezdene lefele menni, remélem 2-3 évig csak egyre jobbak leszünk vele.
Remélem jön Mazzarrival az állandóság is. Finoman szólva is kaotikus volt az edzőhelyzet az elmúlt években a csapatnál.
sorger=giallo

Hozzászólás Szerző: sorger=giallo »

interfan írta:De az a röhej, hogy ők (Tuttosport) írták le, majd meg is cáfolták a saját hírüket.
Gondolom valami nagy ész újságíró gondolta dob egy nagyot, majd a TS szerkesztői is rájöttek hogy ez egy bődületes baromság, ezért cáfolták mert ilyet még ők sem adhatnak ki.
Ez a Juve modell is mi. Egyedül annyi van ott, hogy saját stadion, de ennyi.
Semmiféle modell nincs ott.
Szóval Tuttosport, ennyi érnek. Évente ha 1 normális hírük van, már az csoda.
Emellett kb ezer röhejes hülyeség.
Ez a Tuttosport.
Kísérteties, nemdebár?

FORZA INTER!!!
RenciDavid

A Gazzetta és a Tuttosport szerint is ma veszi meg Thohir az Intert! 70% és 7-8 fős lehet majd a vezető testület.
Festa

RenciDavid írta:A Gazzetta és a Tuttosport szerint is ma veszi meg Thohir az Intert! 70% és 7-8 fős lehet majd a vezető testület.

Akkor nyilatkozzon,hogy kik érkeznek majd januárban,hogy legalább a Romát megtudjuk előzni.
Legalább Alexis Sánchez kategóriájú játékos kell ide 2-3.
Több nem.Az Arsenálnál is rájöttek,hogy jók a fiatalok ,de azért kell még egy Özil is ha akarnak valamit.
Festa

Moratti is elimserte!!!!
Minden hivatalos.
Moratti 95-ben vette át az Intert és én ezzel majdnem egy időben kezdtem szurkolni a csapatnak.
Egy korszaknak vége!!
Válasz küldése