https://www.youtube.com/watch?v=EoTxg5wlj-IMajdnem megkönnyeztem, mikor néztem
Ez pedig Moratti nyilatkozata magyarul:
Moratti: „Ronaldo hihetetlen játékos volt. Zanetti kiváló sportigazgató lesz. Recoba és Thohir…
Az Inter tiszteletbeli elnökével, Massimo Morattival készített interjút az RSI rengeteg dologgal kapcsolatban, kezdve Javier Zanettivel:
„Javier Zanetti az Inter szimbóluma és az is lesz mindig. Hamarosan megkezdi sportigazgatói munkásságát, és minden képessége megvan ahhoz, hogy jól végezze a munkáját. Ahogyan Giancinto Fachetti tette ugyanezt. Ronaldo? Ő egy pazar tehetség volt, a sérülése után is remekül teljesített. Számomra technikailag egy játékos sem ér fel Alvaro Recoba-hoz, bár neki is megvolt a maga keresztje: nem kímélték a sérülések. Innen kívánom neki a legjobbakat.”
Ezután Massimo Moratti beszélt arról, amit édesapja, Angelo tanított neki:
„A feladat egy csapat elnökeként nem más, mint a boldogság közvetítése az emberek felé. Győzelemmel, egy jó igazolással, érzelmekkel. Thohir? Az Inter nála jó kezekben van. Volt szerencsém találkozni a Thohir családdal, akikben rendkívül keményen dolgozó, hozzáértő és a média által jól ismert embereket ismerhettem meg. Azt hiszem a legjobb döntést hoztuk meg, amikor is a futball nem egy nemzetnek, hanem az egész világnak szól."
Visszatérve Recoba-ra és Ronaldo-ra, Moratti a következőket mondta, először Recoba-ról:
„Ő világklasszis lehetett volna, a legjobb a világon. Olyan képességei voltak mint senki másnak. Bár nem edzett elég keményen, nem érdemelt ennyi fájdalmat. Sokkalta rosszabb karrierje volt, mint amire a képességei alapján hivatott lett volna. Ronaldo sérülése sajnálatos volt a 98-as VB után. Nagyszerű karriert futott be és csodás játékos volt, ha elkerülték volna a sérülések, még jobb lehetett volna.”
Moratti beszédét Mancinivel és Mourinhoval zárta:
„Mancini sok mindent megnyert és remek csapatot épített. Nagyszerű munkát végzett. Mourinho megismételte Mancini első éves sikerét. Aztán következett a Treble szezon, ami elismerendő teljesítmény volt egy csodás embertől.”
Forrás: Fcinternews.it
Eddig is tudtam, hogy Recoba volt neki is a kedvence