A stábról (Elnök, edző, vezetőség, stb)

Minden ami a csapattal kapcsolatos

Moderátorok: internaZIOnaLe, Interiscoming

alwin91

Re: A stábról (Elnök, edző, vezetőség, stb)

Hozzászólás Szerző: alwin91 »

Stankov írta:
alwin91 írta:. Őket viszont majd vissza kell hozni a 2. év végén és esélyt adni.

Remélem a vezetőség is így gondolja,de pl Longonak ez a 3.szezonja h semmit nem játszik.Őt nagyon sajnálom,sztem pont ez a 3-4 év a legfontosabb h játsszon,fejlődjön egy fiatal.

Most olvasom belinkelem mert ide vág:
http://www.azzurri.co.hu/limitalt-keret ... nykedesei/

Sajnos nem mindenki olyan szerencsés mint a fentebb említett játékosok. Zeman azért párszor beküldte már játszani, tavaly a Veronában ez abszolút nem történt meg. Egyébként Marco Sau lesérült december közepéig úgy néz ki, úgyhogy itt az idő, hogy Longo bizonyítson.
Süti

Hozzászólás Szerző: Süti »

alwin91 írta:http://www.inter.it/en/news/46955

Egy elég korrekt cikk a klubtól, hogy mi is folyik házon belül. Nyilván a nagyközönség előtt nem mondhatnak el mindent, ami minket nagyon is érdekelne, de szerintem a kommunikációban nagyot fejlődött a klub Thohir óta, sokkal többet is lógok a honlapon, mert van mit olvasni, nézegetni.

Én értem amit Thohir mond, hogy milyen izgalmas idők ezek, de neki elsősorban azt kellene megérteni, hogy nem elég a menedzsmentben jól tevékenykedni, elsősorban a pályán elért eredmény a döntő.

Kicsit olyan érzésem van, mintha egy profi menedzser lenne az új tulaj, de a játék és a klub iránti szenvedély az valahol nem érne fel mondjuk Moratti fanatizmusához.

Mintha az amerikai profi ligák mintájára formálódna a klub, hogy felül minden rendben, sőt egyre jobb, de a jobb hátvédünk meg évek óta Frédi.

Nekem ez valahol kevésnek tűnik azzal ütköztetve amit hónapok óta mond Thohir, hogy megint nagy klub legyünk.
alwin91

Süti írta:
alwin91 írta:http://www.inter.it/en/news/46955

Egy elég korrekt cikk a klubtól, hogy mi is folyik házon belül. Nyilván a nagyközönség előtt nem mondhatnak el mindent, ami minket nagyon is érdekelne, de szerintem a kommunikációban nagyot fejlődött a klub Thohir óta, sokkal többet is lógok a honlapon, mert van mit olvasni, nézegetni.

Én értem amit Thohir mond, hogy milyen izgalmas idők ezek, de neki elsősorban azt kellene megérteni, hogy nem elég a menedzsmentben jól tevékenykedni, elsősorban a pályán elért eredmény a döntő.

Kicsit olyan érzésem van, mintha egy profi menedzser lenne az új tulaj, de a játék és a klub iránti szenvedély az valahol nem érne fel mondjuk Moratti fanatizmusához.

Mintha az amerikai profi ligák mintájára formálódna a klub, hogy felül minden rendben, sőt egyre jobb, de a jobb hátvédünk meg évek óta Frédi.

Nekem ez valahol kevésnek tűnik azzal ütköztetve amit hónapok óta mond Thohir, hogy megint nagy klub legyünk.

Egyáltalán nem baj, hogy nem olyan fanatikus mint Moratti. Neki pont ez volt a legnagyobb hibája, pénze volt, gyakorlatilag fifázott a klubbal, de nem törődött semmit a marketinggel. Thohir szerintem eddig nagyon jól végzi a dolgát, de ez ahogy Ő is mondta egy 5 éves terv.
Inter101

Hozzászólás Szerző: Inter101 »

Azt nem tudom hogy honnan vesszuk hogy Thohir jol vegzi a dolgat? Szerintem fogalmunk sincs!
Szerintem a teljes vezetoseget le kellett volna mar valtania, nem hiszem hogy annyira jol vegeznek a dolgukat. En azon kivul hogy mondva van hogy igy nagy klub leszunk meg ugy semmilyen tervrol nem hallok ami elore mozditana a klubbot(stadion, reklam bev., barmi egyeb). Szerintem kis tulzassal megy minden ugy ahogy a Bl gyozelem utan, ugy elvagyunk mint a befott.
Az odaig oke hogy mint uzletember hasznot remel hosszutavon, de valljuk be ebben a sportban a nemeteken kivul nincs sok olyan egyesulet amely penzt termel, talan meg par angol csapat es kesz. Jo lenne latni hogy haladunk valamerre, mert eddig nem nagyon latszik az iranyvonal, bar lehet hogy ahhoz meg nem telt el eleg ido.
Meglatjuk! Forza INTER!!!
R9.

Hozzászólás Szerző: R9. »

az első 3 évben sok mindent ne is várjál
zsizsi14

Hozzászólás Szerző: zsizsi14 »

Inter101 írta:Azt nem tudom hogy honnan vesszuk hogy Thohir jol vegzi a dolgat? Szerintem fogalmunk sincs!
Szerintem a teljes vezetoseget le kellett volna mar valtania, nem hiszem hogy annyira jol vegeznek a dolgukat. En azon kivul hogy mondva van hogy igy nagy klub leszunk meg ugy semmilyen tervrol nem hallok ami elore mozditana a klubbot(stadion, reklam bev., barmi egyeb). Szerintem kis tulzassal megy minden ugy ahogy a Bl gyozelem utan, ugy elvagyunk mint a befott.
Az odaig oke hogy mint uzletember hasznot remel hosszutavon, de valljuk be ebben a sportban a nemeteken kivul nincs sok olyan egyesulet amely penzt termel, talan meg par angol csapat es kesz. Jo lenne latni hogy haladunk valamerre, mert eddig nem nagyon latszik az iranyvonal, bar lehet hogy ahhoz meg nem telt el eleg ido.

Már voltak olyan hírek, hogy több szponzori szerződést felülvizsgált és megújított :)
Akiloz88

Hozzászólás Szerző: Akiloz88 »

Egy kis off:
Mióta kinevezték Mancinit, azóta elkezdett menetelni a Dortmund. Rájött Klopp, hogy most egy ideig nincs lehetősége hozzánk jönni, ezért összekapta a csapatát... :D
Inter101

Hozzászólás Szerző: Inter101 »

zsizsi14 írta:
Inter101 írta:Azt nem tudom hogy honnan vesszuk hogy Thohir jol vegzi a dolgat? Szerintem fogalmunk sincs!

Már voltak olyan hírek, hogy több szponzori szerződést felülvizsgált és megújított :)

Az tök jo! Biztos akkor most már van pénzünk Messire meg egy uj stadionra is!
Ez most nem neked szol, de tudom hogy nem telt el olyan sok idö, de a vezetőség még vigan elvan, lehet hogy nem lehet elküldeni egyik naprol a másikra a teljes vezetőséget, de azért van ott párléhütő akiktöl már meg kellett volna szabadulnia!!
Ugyan megszabadultunk Mazzaritol, de a nyáron nem kellett volna szerződést hosszabitani vele hanem meg kellett volna mutatni neki merre van a kijárat! És itt most hagyjuk Mancinit, mert bizony vele sem lesz habostorta ebben biztos vagyok!
Tudom hogy korai még megitélni Thohir munkásságát, de akkor azt se irjuk már hogy jol csinálja a dolgokat!!
Vagy miből gondoljuk hogy jol csinálja? Vagy miből gondoljuk hogy majd 4 év mulva top csapat leszünk? Ahhoz hogy igy legyen már most látni kéne egy irányvonalat amit én nem vélek felfedezni ha valaki igen kérem nyissa már föl a szemem!
PellerG

Hozzászólás Szerző: PellerG »

Eddig a szezon során mindenki azt hangoztatta, nem cél a BL-hely megszerzése, viszont az EL-be jutás kötelező.
Ezt mondta Thohir, Mazzarri, Ausilio, Fassone is.
Majd megtörtént az edzőváltás, most meg már mindenki nyiltan arról beszél, hogy egyértelmű cél a BL-be jutás, 3. hellyel vagy EL-győzelemmel.
Szintén Thohir, Ausilio, Fassone és már Mancini is elmondták többször is.

Szokásos tiszta Interes kommüniké.

Eközben Ausiliot megválasztották az év sportigazgatójának a ligában (???!!!)
Rögtön szemez is már olyan játékosokkal a közeljövőre, mint Okaka Chuka a Sampból, vagy Paletta a Parmából.
Hiába, tartani kell a szintjét...
Azért tudnék kérdezni azoktól, akik őt jónak tudják látni...
http://www.tuttomercatoweb.com/serie-a/ ... ano-619292
hvmetal

Hozzászólás Szerző: hvmetal »

Nem értem,min lepődtél meg.
Tavalyhoz képest a nyári mercato-val azért erősödött és jobb is a csapat.

Ja,hogy Aussilio és Inter . :D
Dan-i-nter

Hozzászólás Szerző: Dan-i-nter »

Megnézném, hogy hány Dzsuve, Milán kötődésű szavazott rá :lol: De az is lehet, hogy promózzuk, hátha elviszi a PSG. :)
PellerG

Az ex-Arsenalos, Barcás, ManCitys Sylvinho csatlakozik Mancini stábjához.
A védők felkészítése, velük való foglalkozás (lesz dolga bőven) lesz a feladata.
Brazil csapatoknál volt másodedző az elmúlt években.

http://www.transfermarkt.de/inter-sylvi ... ews/180895
Süti

PellerG írta:Eközben Ausiliot megválasztották az év sportigazgatójának a ligában

Én azt gondolom, hogy a szezon még attól lehetne izgalmas, ha a csapat még lejjebb csúszna a 16-17-ik helyig, és a bent maradásért küzdene. Az még izgi lenne, egyébként ez a keret így menthetetlen.

Palacio-ra szavakat sem találok...
tomika431

Hozzászólás Szerző: tomika431 »

Véleményem az hogy nálunk nem az edzővel Mancinivel van a baj hanem az hogy sok játékosunk taktikailag nem képzett nem üti meg az Inter szintet nem jelent erősítést.Emlékezzünk csak vissza hogy régen olyan nevek voltak a keretben mint Ibra,Eto'o,Crespo,Sneijder,Figo, ahova sokan a mostaniak közül mint pl.Kuzma,Nagatomo be sem fértek volna..Azzal hogy létrejött az FFP szép lassan leereszkedtünk oda hogy az ilyen Kuzma,Nagatomo,Campagnaro, Krhin erősitést jelent.Szerintem ezek a játékosok egy Fiorentina kezdőjébe nem férnének bele cserepadosok lennének nálunk meg kezdők néhányak és csak egy Fiorentinat irok. Nem irva egy Juve, Romát ahol a csapat közelébe sem lenne helyük.Ha ismét Európa egyik meghatározó csapata akarunk lenni ahogy Thoir mondja akkor ide olyan játékosok kellenek mint pl. Pastore, Salah, Shaqiri, Illaramendi, Arda Turan, Koke, Benzema, Dzeko. Ha viszont fiatal tehetségek kinevelése a cél vagyis minnél több fiatal játékos legyen a keretben akkor ki kell jelenti hogy nem az Európai kupákban való indulás hanem a fiatal játékosokkal való biztos Serie A ban való részvétel a cél...és igy akkor senki sem vár megváltást Thoirtól, vagyis gazdag mercatot és nem ringatjuk magunkat álomba mi szurkolók top játékos érkezésével.Igy akkor mindenki megnyugodna és értené a helyzetet.
Süti

tomika431 írta:Emlékezzünk csak vissza hogy régen olyan nevek voltak a keretben mint

Ez igaz, csakhogy a Milan, Juve, Lazio, Roma stb. keretében is egészen más nevek voltak akkoriban. (Nem sorolom.)

Ez az Inter-szint meg azért sántít, mert nehéz megmondani, hogy pontosan mit is jelent, de abban egyetértek veled, hogy sokan nem ide valók, de a 12. helynél előrébb kellene lenni ezzel a kerettel is.
PellerG

PellerG írta:Az ex-Arsenalos, Barcás, ManCitys Sylvinho csatlakozik Mancini stábjához.
A védők felkészítése, velük való foglalkozás (lesz dolga bőven) lesz a feladata.
Brazil csapatoknál volt másodedző az elmúlt években.

http://www.transfermarkt.de/inter-sylvi ... ews/180895

Közben megérkezett:

https://twitter.com/Inter/status/543756 ... 00/photo/1
PellerG

Ma mindkét zsenink megszólalt, bár ne tették volna...

Fassone: Kiemelt cél az EL megnyerése, mivel a győztes a BL-ben indulhat. Meg kell próbálni megnyerni. (ez körbenézett milyen csapatok vannak, és hogy egy Sevilla, Gladbach, PSV-nél milyen körülmények vannak ma, és akkor még direkt nem említettem a nagyokat a mezőnyből???...)

Ausilio: Meg vagyunk győződve róla, hogy sokkal több van ebben a csapatban, mint amit a tabella mutat.
Mancini nagyon elégedett a rendelkezésre álló kerettel (azt azért igencsak megkérdezném tőle...). Nagatomo a jobboldalon is jó, de balon mindig jól játszott (???).

http://www.fcinternews.it/copertina/fas ... ani-171619
http://www.fcinternews.it/in-primo-pian ... che-171651
Festa

Hozzászólás Szerző: Festa »

PellerG írta:Ma mindkét zsenink megszólalt, bár ne tették volna...

Fassone: Kiemelt cél az EL megnyerése, mivel a győztes a BL-ben indulhat. Meg kell próbálni megnyerni. (ez körbenézett milyen csapatok vannak, és hogy egy Sevilla, Gladbach, PSV-nél milyen körülmények vannak ma, és akkor még direkt nem említettem a nagyokat a mezőnyből???...)

Ausilio: Meg vagyunk győződve róla, hogy sokkal több van ebben a csapatban, mint amit a tabella mutat.
Mancini nagyon elégedett a rendelkezésre álló kerettel (azt azért igencsak megkérdezném tőle...). Nagatomo a jobboldalon is jó, de balon mindig jól játszott (???).

http://www.fcinternews.it/copertina/fas ... ani-171619
http://www.fcinternews.it/in-primo-pian ... che-171651

Az El megnyerése a cél? Mancin elégedett a kerettel?? ezt még olvasni is fáj.
hazudtunk reggel,délben meg este....
drtie

Hozzászólás Szerző: drtie »

Őt visszahoznám másodedzőnek. Személyisége és PR értéke is segítség lenne a csapatnak.
http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/torokorszag-roberto-carlos-jobbnak-latta-ha-felall-a-kispadrol-2384287
Komax

Hozzászólás Szerző: Komax »

Egy kis háttér:

Panorama-Erick Thohir január 18-án tér vissza Milánóba ahol 25-én a Torino elleni meccset a helyszínen tekinti meg majd ezután több fontos megbeszélése lesz.
Ezek témája a klub gazdasági helyzete,a csapat körüli teendők és a stadion kérdés.
2014 június 30-án a klub tartozása 103 millió euró volt,ez mostanra valamelyest ismét csökkent,de előre láthatólag a következő éves elszámoláskor 50 millió körül lehet ez az összeg.
Az UEFA max.45 milliót enged meg mint adósság,ezért az Inter súlyos pénz büntetésre számíthat.
A Panorama(egy olasz gazdasági lap amely szorosan követi a klubok életét és helyzetét)szerint a gazdasági helyzet így is kedvező mivel a banki adósságok folyamatosan csökkennek.
A BL elérése létfontosságú hiszen az ebből származó min.40 milliós bevétel nagyban segítené Thohirék dolgát.
Az Unicerdit és a Goldman Sach közösen 230 millió eurós hitellel segítették ki az Intert ami egy nagyon ügyes pénzügyi manőver volt Erick Thohirtól és Marco Fassonetól hiszen ezzel gyakorlatilag van egy alap amiből a Moratti-éra alatt felgyülemlett hatalmas tartozásokat tudják finanszírzni.A szintén jó szerződés kötés pedig lehetővé teszi ,hogy 2019-re az Inter pénzügyileg megerősödjön.A törlesztés legnagyobb részét ebben az évben kell leróni.
Az International Sports Capital HK(Erick Thohirék indonéz vállalata)vállalta,hogy 2014 és 2017 között anyagilag támogatja a pénzügyi manővereket.
Mivel Massimo Moratti kijelentette,hogy már a januári feltőkésítésből sem hajlandó kivenni a részét és a maga 29.5%-os részesedésének megfelelő haszonra igényt tart így új befektetők felé kell nyitni a jelenlegi vezetőségnek.
Az indonéz Bakrie család már tárgyalt korábban az Inter elnökségi tagjaival ,de néhány kínai befektető is képben van.
Amennyiben a BL nem elérhető a szezon végén akkor akár kénytelenek eladni Kovacicot és Icardit is mint a két legértékesebb játékost.A nyárra az Internek a mostani igazolások miatt bónuszokkal 52 milliós tartozása lesz.
A stadion kérdés szintén fontos.A jegy bevételek így tisztán az Internél maradnának.
Erick Thohir már felvette a kapcsolatot a new yorki Inner Circle Sport Fish (pénzügyi) és Jones FirstDay (jogi) csoportokkal.
Jelenleg a San Siro felújítása is fontos amit a Milannal közösen vállalt a klub a 2016-os BL döntő miatt.
Itt a 3.gyűrű felújítása mellett,éttermek,bevásárló központok és egy Sky box lesz kialakítva.

forrás: Facebook/Fc Internazionale Hungary
gabesz

Hozzászólás Szerző: gabesz »

Puyol, de la Pena és Albertini mit kerestek Appianoban? Lefosom a bokám, ha ők is csatlakoznak a stábhoz :o
Dirtylt

Hozzászólás Szerző: Dirtylt »

gabesz írta:Puyol, de la Pena és Albertini mit kerestek Appianoban? Lefosom a bokám, ha ők is csatlakoznak a stábhoz :o

Puyol valószínűleg megcsodálja az utánpótlás nevelésünket, és ilyenre alakítja a Barcelonáét is :D
dellarocco

Hozzászólás Szerző: dellarocco »

Puyol szo nelkul beferne a kezdobe meg ma is sztem :D
Mondjuk lehet Albertini is :lol:
Portiere32

Hozzászólás Szerző: Portiere32 »

https://vine.co/v/ODHr0aZ5ee1

Kicsit rájár a rúd Manci-ra... Lehet az edző buktatás, eme érdekes módját választották a fiúk... :D :D
cuchu11

Hozzászólás Szerző: cuchu11 »

Állítólag leigazoltuk az "erőnléti edzők Messijét".
http://www.sempreinter.com/2015/01/14/i ... s-coaches/
Persze az nem derül ki, hogy mitől is olyan kivételes.
Lehetséges, hogy az alábbi videón látható "úriember"-ről van szó?
https://www.youtube.com/watch?v=sushCOphIu4
PellerG

Thohir - goal.com:

Az EL az Inter fő célja ebben a szezonban?
-Nem könnyű sorozat, azonban szeretnénk minél messzebb jutni. Mancini megszerzése is azért történt, mert ő egy nagy tapasztalattal rendelkező edző, és be szeretnénk kerülni vele a BL-be. Új játékosokkal erősítettük meg a keretet, a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Nem tudom ez mire lesz elég, de mindezt azért tesszük, hogy sikeresek legyünk.

A hírek arról szólnak, ha nem sikerül az Internek kvalifikálnia magát a jövő évi BL szezonra, az a klub anyagi helyzetét is befolyásolja majd.
-Érdekes látni, hogy az emberek a pletykák alapján alkotnak véleményt. Nem szabad elfelejteni, hogy az Inter a világ egyik legnagyobb futball márkája. Remélem, hogy a bevételek tekintetében minél hamarabb a top 10-es listán leszünk. A BL nélkül 180 - 200 M Euros bevételt érhetünk el. Ha bejutnánk a BL-be, természetesen ez a szám még tovább nőne, de nem jelentene problémát az Internek, ha mégsem sikerülne a kvalifikáció. Az Internek nem a 9. vagy 10. hely való, nekünk a BL vagy EL szereplést kell célul tűznünk!

Vannak pénzügyi szabályozások az Inter számára a jelenlegi szezonban?
-Sok ember össze van zavarodva a FIFA Pénzügyi Fair Play szabályait illetően. Minden európai klubnak követnie kell az előírásokat. Ez egy kicsit hasonló az USA-ban alkalmazott fizetési sapka módszeréhez, de mégis máshogy működik. Ez az UEFA módszere arra, hogy a foci ipar megfelelően működjön, elkerülve az olyan helyzeteket, amikor minden rózsaszínnek tűnik, aztán a végén mégis csődhelyzet áll elő. A Pénzügyi Fair Play biztosítja, hogy a klubok körültekintően költekezzenek a bevételeiknek megfelelőlen. Ugyanez vonatkozik az Interre is, nem kapkodásra van szükség, hanem hosszú távú tervekre.

Az Inter is törekedni fog egy olyan nagy volumenű szponzori szerződés megkötésére, mint tette azt az MU és a PSG?
-Ez is a tervünk része, és ezért hoztuk ide a legjobb embereket erre a feladatra. Megszereztünk néhány kiváló szakembert az MU-tól: Michael Bolingbroke mint vezérigazgató, James White (digitális bevételek), David Garth (stadion bevételek), Claire Lewis az Apple-től mint új marketing igazgatónk, valamint Dan Chard az AEG-től, az egyik legnagyobb szórakoztató ipari vállalattól. Mindez mutatja, hogy a dolgok üzleti oldalára is koncentrálunk, ugyanúgy, mint a sportszakmai oldalra is. Nagyszerű edzőnk van Mancini személyében, szóval miért is ne lenne egy kiváló vezérigazgatónk is?! Ez olyan mint az érem két oldala. Szükség van az egyensúlyra a technikai személyzet és a vezetőség között is.
Ha az MU nem kvalifikálja magát a BL-re, az nem jelenthet problémát számukra. Pénzügyi szempontból még mindig nagyon jó helyzetben vannak, ezért tudnak továbbra is nagy neveket vásárolni. A BL versengés 50 M Eurot hoz a konyhájukra és nem 500 M Eurot. A nagy csapatok számára mint a Barcelona, a Real Madrid, az MU 50 M Euro csak a teljes bevételük 10%-át jelenti, szóval nem jelenthet gondot, ha nem jutnak be a BL-be. Az imázs és a vonzerő szempotjából mi történik ha az MU vagy az Inter nem játszhat a BL-ben? A nagy játékosok kétszer is meg fogják gondolni, hogy aláírjanak-e egy 10., 9. vagy 7. helyezett csapathoz.

És mi a helyzet az új stadion projektjével? Segíthetné ez a klubot pénzügyi szempontból is?
-A San Siro a világ egyik legjobb stadionja. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsen más alkalmas helyszín Milánóban... Feltétlenül szeretnénk egy saját stadiont, de van egy megállapodásunk az AC Milannal és Milánó városával. Ebben a kérdésben kapcsolatba kell lépnünk a Milannal: a San Siroban akarnak-e maradni, vagy költözni szeretnének? És ha igen, mikor? Egy új stadion több előnyt is nyújthat számunkra: a saját tulajdonunkat irányíthatjuk, ugyanígy a jegyekkel és szponzorokkal kapcsolatos teendőket. Építhetnék kiváló saját múzeumot, fejleszthetnénk az ülő berendezéseket, kiépíthetnénk a saját márka és támogatási rendszerünket. Jelenleg ez bonyolult, nehéz. A Milannak ott van a Fly Emirates, nekünk pedig a Pirelli, viszont nem használhatjuk állandó jelleggel a stadionban a szponzorunkat, mivel osztoznunk kell a pályán velük. Másféle színekben játszunk -piros és kék. Tiszteljük a két csapat közti kapcsolatot és a megegyezésünket, de meg kell oldanunk ezt a helyzetet valahogy.

Tudna bármit mondani a stadion esetleges helyszínéről?
-A San Siroban is lehet, de valahol máshol is akár. Sok bejelentést hallottunk már a Milantól, hogy el akarják hagyni a San Sirot és új stadiont építenek. Ez rendben van, megvárjuk. Ha a következő 5 évben úgy döntenek, hogy távoznak, készen állunk majd megoldani a saját helyzetünket.

Most hogy megszerezte Mancinit, milyen célokat állít elé?
-Hosszú távú szerződést írtunk vele alá, stabilitást akarunk teremteni a csapat számára. Ahogy már mondtam, a csapatépítés nem működik egy vagy két év alatt, hosszabb időt igényel. Ezért van szükségünk Mancinire. Közösek az álláspontjaink, fejleszteni akarja a csapatot. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk a Pénzügyi Fair Playt is a csapatépítéskor. A döntéshozási folyamatoknál, ami a játékosvásárlásokat illeti, közösen határozunk. Nem hozok döntéseket egyedül, ahogy Mancini sem dönt saját maga valamiről. Együtt beszéljük meg a dolgokat, szem előtt tartva, hogy mi a legjobb az Inter számára, támaszkodva a statisztikákra és adatokra az érzelmekkel szemben.

Lehet, hogy Mancini pozicíója felül lesz vizsgálva ha nem teljesíti a célokat?
-Ahogy már mondtam, hosszú távú szerződést írt alá. Hiszünk benne és a munkájában, már az elmúlt meccseken is bizonyított. Ő nem idegen sem az Internél sem az olasz fociban. Külföldi csapatokat is irányított, így nagy tapasztalatra tett szert. Néha az eredmények megkívánják, hogy nehéz döntéseket hozz meg, így tettünk mi Mazzarri esetében. Volt-e problémám vele? Nem. Mazzarri keményen dolgozott és a legjobbat akarta a csapatnak, de az eredmények elmaradtak, így a szurkolók is elégedetlenné váltak. Nem volt egyszerű helyzet ez az ő számára.

Javier Zanettinek hosszú távú szerepet szánnak a klubnál?
-Ő tagja a vezetőségnek, ő a csapat alelnöke. Sok dolgot beszélünk meg vele. Ő egy nagyszerű ember, remélem segíteni tud az Internek felfedezni a világot, mivel ő a klub élő legendája. Most nevezték ki a 2015 Milánó Expo nagykövetévé, ez is mutatja, milyen fontos a személye nem csak az Inter, hanem Milánó és Olaszország számára is.

Sokan még mindig nem értik, Shaqiri miért az Intert választotta a Liverpoollal szemben?
-Mi a legjobb játékosokat akarjuk az Interhez hozni. Tisztában voltunk azzal, hogy hiányoznak a szélsők a keretből, így leigazoltuk a világbajnok Podolskit. Ő hatalmas rutinjával segíteni fog minket. Márészt viszont építeni akarjuk a csapatot, és az átlagéletkort is javítani akarjuk, ami jelenleg 26.5 év. Ezért van szükségünk olyan fiatal játékosokra mint Kovacic, Icardi vagy most már Shaqiri is, ők a mi jövőnk. Ahogy már elmagyaráztam, az Inter egy nagy csapat, nem különbözünk a Liverpooltól. Nagyszerű történelmünk van, háromszor nyertünk BL-t és még sosem estünk ki a másodosztályba.

Az Internek most három a legtehetségesebbek közt számon tartott fiatal játékosa is van Kovacic, Icardi és Shaqiri személyében. A jövő csapata köréjük lesz felépítve?
-Azt gondolom, több fejlődőképes fiatal játékosunk is van még, mint Juan Jesus vagy Dodo. Figyeljük a saját Primavera játékosainkat is, mint pl Bonazzolit. Keményen dolgozunk, hogy a csapatot Primaverások, a jövő csillagai (Kovacic, Icardi, Shaqiri), valamint tapasztalt játékosok arányosan alkossák.

Van még valamilyen terve a januári mercatora vonatkozóan?
-Van még egy kis időnk február 2-ig, de már tettünk eddig is lépéseket. Ez most más mint a tavalyi téli mercato, amikor Hernanest és D'Ambrosiot a piac zárásakor szereztük meg. Ne felejtsük el, az Inter kerete most 28 főből áll, jövőre viszont csak 25 fős kereteket lehet majd nevezni a bajnokságra. Értékelni fogjuk a lehetőségeket, de hiszünk a jelenlegi csapatban.

Volt kívánságlistája Mancininek?
-Igen, de ahogy mondtam, minden az adódó lehetőségektől függ. Figyelembe vettük a listát, néhány nevet már meg is szereztünk róla.

Lesznek távozók is?
-Attól függ. Ha lesz érdeklődés valaki iránt más csapatoktól azt meg fogjuk hallgatni. Reálisan kell gondolkoznunk, és szem előtt kell tartanunk a 25 fős keretszámot, valamint a 26.5-ös átlagéletkort is.

Milyen ajánlat szükséges Kovacic és Icardi elengedéséhez?
-Azt hiszem már megválaszoltam ezt a kérdést. Meglátjuk, de nem vagyunk kötelesek elfogadni az ajánlatokat. Ők fontos játékosok számunkra.
dellarocco

Hozzászólás Szerző: dellarocco »

Koszi a forditast! :) Nagyon durva, h mennyire kepbe van. Ez hatarozottan tetszik nekem. Meg az is, h nem csak beszel, hanem cselekszik is. Sztem nagyon jol jart vele a klub! :-)
Wesley10

Hozzászólás Szerző: Wesley10 »

Nekem akarom bántani Moratti papát,mert nagyon sokat köszönhetünk neki,de ilyen tiszta nyilatkozatot soha nem tett,pedig nekünk Inter-fanoknak ez kijárt volna.Csak könnyebben elfogadja az ember még a rossz dolgokat is ha tisztán elmondják h. mit is várhatunk a következő években.Örülök h. az új elnökünk így kiáll és ködösítés nélkül elmondja a dolgokat.
alwin91

Wesley10 írta:Nekem akarom bántani Moratti papát,mert nagyon sokat köszönhetünk neki,de ilyen tiszta nyilatkozatot soha nem tett,pedig nekünk Inter-fanoknak ez kijárt volna.Csak könnyebben elfogadja az ember még a rossz dolgokat is ha tisztán elmondják h. mit is várhatunk a következő években.Örülök h. az új elnökünk így kiáll és ködösítés nélkül elmondja a dolgokat.

Nincs mellébeszélés, egyenesen megmondja. Persze jobb volt látni amikor minden gond nélkül letettünk 20 millát egy játékosért, de sajnos ide vezetett. Örülhetünk, hogy nem jártunk úgy mint anno a Lazio, Fiorentina, Parma...
A cikkből nekem az jött le, hogy ha a Milan lelép, akkor a San Sirot megvesszük vagy építünk másikat. Én eddig azt hittem, hogy a San Siro további bérlése nem megvétele az opció.
versenyszellem

Hozzászólás Szerző: versenyszellem »

hogy mi a legjobb az Inter számára, támaszkodva a statisztikákra és adatokra az érzelmekkel szemben.

hat igen, ez viszonylag hasznos tud lenni, ha nem erzelmi alapon iranyitasz egy 'ceget ' :)
internaZIOnaLe

Hozzászólás Szerző: internaZIOnaLe »

F.C. Internazionale - Hungary

1 órája ·
.

- Ezen a héten sportigazgatónk, Piero Ausilio volt az Inter Channel vendége egy hosszabb interjúra, ahol szurkolók által feltett és twittelt kérdésekre válaszolt. Sok témát érintő beszélgetés volt, sok mindent megtudhattunk belőle.
Lássuk, kérdések és válaszok...

Van-e valamilyen záradék Schelotto Chievoval kötött szerződésében?
- Két feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy a veronaiak kötelező jelleggel megvásárolják tőlünk Schelottot: bent kell maradniuk az élvonalban, a játékosnak pedig 25-26 meccset le kell játszania a szezonban (jelenleg 13-nál tart).

Az Inter számára célpont Schär a védelembe? Murilloval érdekes párost alkothatnának!
- Nekem jobban tetszik Murillo. Nyilvánvalóan Schär is egy nagyszerű játékos, svájci válogatott, de más típusú védőre van szükségünk.

Tervben volt Cassano januári leigazolása?
- Nem, támadó poszton meg vannak a játékosaink. Cassanoval normális hangulatban váltunk el, megmaradt köztünk az ideális viszony, de ez nem jelenti azt, hogy le is szerettük volna igazolni őt. Úgy döntöttünk saját fiataljainkra összpontosítunk csatárposzton.

Elégedett a januári érkezők listájával?
- Igen, minden tőlünk telhetőt megtettünk. Milánóba hoztuk Podolski, Shaqirit, Brozovicot és Santont is, sőt, Murillo megszerzése is nagy fegyvertény a nyárra nézve. Shaqiri megszerzése a legfőbb bizonyíték rá, hogy jó úton járunk.

Ranocchia alá fogja írni szerződéshosszabbítását a klubbal?
- Szóbeli megállapodás már történt, bürokratikus kérdésekben kell még egyeztetnünk vele. Azt hiszem, nem kell bizonyítania már, hogy az Inter a szívében van. Hibát mindenki követ el, nem lehet egy embert vádolni értük, a teljes védelem hozza össze az ellenfél gólját.

A januári érkezők azonnali erősítést jelentenek?
- Brozovicnak és Santonnak még időre van szüksége, de remélem már a jelenlegi szezonban is meg tudják mutatni tudásukat. A jövőt szem előtt tartva igazoltuk le őket, csak úgy mint Shaqirit is, nem 4-5 hónapban gondolkoztunk. Podolski esete viszont más: 30 éves, ő az Arsenal tulajdona...

Schär, Konoplyanka és Khedira szerződése is lejár majd júniusban... Érdekesek ők az Inter számára?
- Három nagyon jó játékosról beszélünk. Konoplyanka egy lehetőség, azonban lejáró szerződése ellenére sem akar mindenáron távozni jelenlegi csapatától...

Murillo komoly erősítést jelenthet a következő szezonra?
- Ha nem így gondolnánk, most nem beszélnénk róla. Engem sok tulajdonságában Cordobára, emlékeztet, aki szintén aggresszív és gyors volt, nem túl magas, viszont annál robbanékonyabb típus.

Tehet majd lépéseket az Inter a nyáron Dybala felé?
- Azt hiszem ez egy nagyon nehéz feladat lenne, mivel a Palermo nagyon ért tehetségei értékesítéséhez... Mélyen a zsebébe kell majd nyúlnia a leendő vevőnek...

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy leendő Inter játékosnak?
- Kétségtelen, fontos a tehetség megléte, azonban a személyiség is legalább ennyire fontos egy kiszemelt játékos esetében. Önmagában a tehetség kevés, nem elég.

Hogyan és mikor kezdődtek meg a tárgyalások Shaqiri esetében?
- A Bayernnel az év végén, a játékos képviseletével három évvel ezelőtt. Mancini érkezése után indult el a szervezés, miután ismertette velünk, milyen típusú játékosra lenne szüksége a taktikához.

A Primaverában jól szereplő Gaston Camara szerepet kaphat Mancinitől?
- Mancininél már korábban is szerepet kaptak később beérő fiatal játékosok, mint Bonucci vagy Siqueira. Kb 30 utánpótlás korú játékos debütált már nála az Internél, emlékszem többek között Slavkovskira is, aki nagy ígéretnek tűnt, aztán sajnos "elveszett". Egy Cagliari - Inter meccsen debütált Bonucci és Meggiorini is, akik azóta is az első osztályban játszanak. Mancini nagy figyelmet fordít a fiatalok felé. Januárban megszereztük Italo Santost és Correia Zé Turbot is. Nem Puscas az utolsó, aki debütálni fog a nagycsapatban.

Hogyan jellemezné Italo Santost és Correia Zé Turbót?
- Italo Santos középhátvéd, jó fizikummal és technikával. A Primavera csapatba szerződtettük őt, de Mancini figyelmét máris felkeltette, így az első csapattal közösen gyakorolhat. Correia Zé Turbo tud csatárt és visszavont támadót is játszani. Kiváló technikája mellett remek fizikum is jellemzi őt.

Lavezzit rendre összehozzák az Interrel, legutóbb mint majd nyári érkezőt említették a nevét...
- Mindig is szerettem a játékát. Mielőtt a PSG-hez szerződött, volt esély az érkezésére. Most viszont játszik a PSG-ben, így nagyon nehéz lenne a megszerzése. Viszont a fociban a lehetetlen szót csak CR7 és Messi teljesítményét látva szokás említeni...

A hétvégéig hivatalossá válhat Osvaldo távozása?
- Nem tudok időpontot mondani, de a Boca érdeklődése valós. Ha meg tudnak egyezni a személyes feltételeket illetően, a következő öt hónapot az argentin csapatnál töltheti. Az utolsó szót a Southampton mondja ki, a csatár az ő tulajdonukban van.

Bemutatná kicsit alaposabban eddigi karrierjét?
- 1998-ban érkeztem az Interhez, az utánpótlás szektor titkára voltam. Később az utánpótlás szektor felelős szervezője lettem Baresivel megosztva. Ezt követően a Spezia (az Inter korábbi "fiókcsapata) sportigazgatója lehettem, ami jó tapasztalat volt. Visszatértem mint az ifjúsági szektor irányítója, most pedig már hivatalosan is az Inter sportigazgatója vagyok. Igazából sosem egyedül, hanem mindig valakivel közösen dolgoztunk: Mazzolával, Brancával, Terraneoval. Branca mellett az elmúlt években már amolyan segéd-sportigazgató voltam.

A valaha volt legsikeresebb üzlet az Inter részéről?
- Ibrahimovic eladása Eto'oért és sok pénzért cserébe. Tökéletes üzletelés volt Moratti és Branca részéről. Ronaldo? A legjobb játékos akit az Interben játszani láttam, azonban gazdasági szempontok alapján az Ibrahimovic - Eto'o transzfer a Nr.1.

Az Inter utánpótlásából ki futotta be a legszebb karriert az elmúlt években?
- Santon esete nagy öröm számomra. Elveszni látszott, de talált egy másik utat, bátor volt. Angliában megtalálta önmagát, jól teljesített. Gyerekként ment el tőlünk, majd felnőttként tért vissza most januárban. Ha ez a mentalitás megmarad a részéről, a válogatottba is meghívót kaphat.

Vannak konkrét kiszemeltek már a nyári átigazolási időszakra vonatkozóan?
- Sosem állunk le a munkával, hogy ha lehetőség van, ott tudjunk lenni a tűzközelben. Mancinival megbeszéltük mit kell tennünk a következő szezont illetően a javulás reményében, igyekezni fogunk.

Van rá esély, hogy Yaya Touré az Interhez kerüljön?
- Yaya Touré hatalmas erősítés lenne, de a megszerzése szinte esélytelen. De szerencsénk van, mert olyan edző dolgozik nálunk aki korábban már dolgozott együtt vele éveken át. Nem mondom, hogy ki van zárva, mert mint mondtam, nem szeretem a lehetetlen szót.

Mi lesz Crisetiggel és Benassival, visszatérhetnek még az Interhez?
- Crisetig jól teljesít a Cagliariban, elégedettek vagyunk vele. Két szezonra adtuk őt kölcsön, figyeljük, egyike azoknak, akik visszatérhetnek majd a klubhoz. Benassi 50%-ban a mi tulajdonunk jelenleg is, örülünk neki, mert a kezdeti mellőzés után egyre több szerepet kap. A Venturával való közös munka előnyére fog válni, emlékezzünk csak erre korábbról Ranocchia, Bonucci vagy Cerci esetében.

Miért adta el az Inter Duncant és Bonazzolit?
- Forrást kellett teremtenünk Shaqiri és Brozovic megvételéhez. Bonazzoli esetében viszont sikerült jól üzletelnünk: ha megfelelően fejlődik majd, beérik, visszavásárolhatjuk őt a Sampdoriától.

Allan egy az Inter számára is érdekes nyári célpont lehet?
- Ismerjük őt, sokat fejlődött. Olyan csapat tulajdonában van, ahol a játékosok "felnevelése" majd továbbadása az egyik fő feladat. (Udinese).

Baselli megoldás lehetne a középpályára?
- Az Inter érdeklődött iránta először a többi olasz csapatot megelőzve. Most azonban Brozovicot választottuk helyette. Nőtt a konkurencia a horvát középpályásért, így lépnünk kellett. Utoljára augusztusban beszéltünk Baselliről, viszont tárgyalásra még sosem került sor az ő esetében. Több játékost is követünk egy időben, azonban nem tudunk mindenkit megvenni...

Videón: https://www.youtube.com/watch?v=klB4OzCzRsk

[FcInterNews]
Stankov

Hozzászólás Szerző: Stankov »

Most olvastam át rendesen ezt az Ausilio interjút.Siqueira volt a mi játékosunk?Hát erről totál lemaradtam.Játszott is az első csapatba?
Benassiról is nyilatkozott a napokba,h figyeljük .Sokat fejlődött Ventura keze alatt és nem biztos h jót tenne neki ha nyáron klubot váltana.Olyan megoldáson dolgoznak ami mindenkinek jó.
Sztem átengedjük a felét is Torinonak visszavásárlási opció fejébe.Legalábbis ez tűnik a legkézenfekvőbbnek.
Wesley10

Hozzászólás Szerző: Wesley10 »

Tetszik, hogy végre van kommunikáció a szurkolók felé.
Akiloz88

Hozzászólás Szerző: Akiloz88 »

Van Gianluca Di Marzio nevű szakember a csapatnál? Ha van milyen pozíciót tölt be?
tomika431

Akiloz88 írta:Van Gianluca Di Marzio nevű szakember a csapatnál? Ha van milyen pozíciót tölt be?

Nincs ilyen a csapatnál.ő egy elég jól tájékozott és ismert ujságiro aki ritkán téved az olasz foci világában..
versenyszellem

tomika431 írta:
Akiloz88 írta:Van Gianluca Di Marzio nevű szakember a csapatnál? Ha van milyen pozíciót tölt be?

Nincs ilyen a csapatnál.ő egy elég jól tájékozott és ismert ujságiro aki ritkán téved az olasz foci világában..

Transzferguru olaszorszagban :)
tomika431

Tudom hogy nem aktuális nálunk az edzőváltás vagyis szóba sem jön de ha mégis akkor én Laurent Blancnak örülnék ha Simeone nem jönne.
R9.

Hozzászólás Szerző: R9. »

Mancini tökéletes ide
Baggio85

Hozzászólás Szerző: Baggio85 »

R9. írta:Mancini tökéletes ide

... ha jön 3-4 klasszis! Mert úgy néz ki, hogy a középszerrel ő sem nagyon tud mit kezdeni.
A'doma Zajcev Jr.

Hozzászólás Szerző: A'doma Zajcev Jr. »

Baggio85 írta:

... ha jön 3-4 klasszis! Mert úgy néz ki, hogy a középszerrel ő sem nagyon tud mit kezdeni.

Azzal senki sem tud. Olyan a csapat, mint egy kártyavár. Ha jön egy fuvallat összedől. Sokszor szerencsénk sincs, de nem is érdemeljük meg. Az évek során fokozatosan építették le a csapatot idióta edzőkkel és kritikán aluli játékosokkal. Most végre van egy nemzetközileg elismert edzőnk és sokunk meglepetésére neveket is tudtunk igazolni.
Blanc mivel jobb? Számolatlan pénzből rakták össze a PSG-t és a nemzetközi áttörés talán most sikerül úgy, hogy otthon botladoznak a bajnokságban.

A meccseinken egy pici hiányzik rendszeresen.
alwin91

A'doma Zajcev Jr. írta:
Baggio85 írta:

Azzal senki sem tud. Olyan a csapat, mint egy kártyavár. Ha jön egy fuvallat összedől. Sokszor szerencsénk sincs, de nem is érdemeljük meg. Az évek során fokozatosan építették le a csapatot idióta edzőkkel és kritikán aluli játékosokkal. Most végre van egy nemzetközileg elismert edzőnk és sokunk meglepetésére neveket is tudtunk igazolni.
Blanc mivel jobb? Számolatlan pénzből rakták össze a PSG-t és a nemzetközi áttörés talán most sikerül úgy, hogy otthon botladoznak a bajnokságban.

A meccseinken egy pici hiányzik rendszeresen.

A Barcelona vagy a Bayern majd jól megszórja őket. Teljesen felesleges Mancinit lecserélni. Viszont ha nem lesz EL el tudom képzelni, hogy Ő maga mondd le a sikertelenség miatt.
Süti

alwin91 írta:Teljesen felesleges Mancinit lecserélni. Viszont ha nem lesz EL el tudom képzelni, hogy Ő maga mondd le a sikertelenség miatt.

Ha Mazzarri kapott másfél évet (a semmire), akkor nehogy már Mancini ne kapjon legalább egyet. :o

Meg kell becsülni, a középszerrel ő sem nem tud mit kezdeni, de majd lesz jobb a helyzet, én látok javulást.

A védelemmel kell valamit kezdeni, mert az kritikán aluli, de előre már nagyjából megvagyunk.

Az EL talán, TALÁN meglehet, de ha nincs az se baj, csak végre rakja valaki össze ezt a csapatot.
Intertobi

Hozzászólás Szerző: Intertobi »

Az lenne a legjobb ha nem lenne csak a bajnoksag.Igy eleg lenne arra koncentralni.Viszont anyagi szempontbol illetve kulcsjatekosaink megtartasa,esetleges hasznalhato jatekosok igazolasa miatt elengedhetetlen az El v a Bl.Nem tudom h mi a jobb...
Süti

A stabilitás lenne a legjobb, lenne végre egy "gerince" a csapatnak, és egy-két jobb igazolással még bőven lehetne fejlődni.
versenyszellem

Az első hat helyre gyakorlatilag nincs esélyünk.
es őszintén szólva ez a realitas jelenleg.

Mivel a csapat teljesen kiegyensúlyozatlan, így csütörtökön akár összejohet a tovabbjutas, de azert az EL győzelem kicsit irrealis cél elnezve a csapat játékát

szóval a 7. helyre tudunk odaérni, ez érne EL-t? :)
Mindenképp kéne hogy jövőre is megkapjak a terhelest a jatekosok.

Meg a 7. hely mellett a csapatépítés a cél. En is azt a tabort erősítem aki azt mondja alakul a csapat, ezerszer inkabb Mancini probalkozasai, minden sikerével es kudarcaval, mint Mazzarri nezhetetlen semmije.
Sajnos sem Mancini, sem a keretunk nem az a klasszis, amivel pikkpakk összeállna minden, de ő olaszba jonak számít, szóval ha frissen tudja tartani a kulcsjatekosokat, akkor alakulhat jól a jatekunk meg tavasszal :)
Baggio85

Hozzászólás Szerző: Baggio85 »

A'doma Zajcev Jr. írta:
Baggio85 írta:

Azzal senki sem tud.

Hát azért... Nekem az hiányzik Manciniből, hogy nem alkalmazkodik szerintem a jelenlegi keret képességéhez! Én pl. egy ilyen védelemmel biztosan nem játszanék ennyire kinyílva (jó, ki vagyok én a Mancinihez képest :D ). Akkor inkább legyen 0-0... Egy mentsége van, hogy amióta átvette "futnia kell az eredmény után".
Nem mondom, hogy többet vártam tőle, de pont azért, mert elég jó helyzete volt mikor idekerült (szurkolók gyorsan visszafogadták, játékosok rögtön beálltak mögé a sorba, megkapta télen, akit kért játékost), szerintem előrébb kéne tartanunk már. Abban biztosan, hogy egymás után 3 olyan gyenge meccset már nem szabadna játszani, mint az utóbbiak voltak.
Meg most mindentől függetlenül: a legfájóbb az egész helyzetben az, hogy egy kritikán aluli olasz bajnokságban küzdünk az EL-helyért.

Mind1, majd jön a nyár.
tomika431

Nincs bajom Mancinivel elismerem edzői pályafutását de lehet már ő is kevés ide vagyis ehez a kerethez.Ez már nem az az Inter akit pár évvel ezelőtt irányitott és sikereket aratott.Lehet lassan kezdi ő is belátni hogy elég nehéz feladatot vállalt el.Ha netalán nem érünk oda az európai küzdelmekbe van olyan érzésem hogy lehet ő maga fogja javasolni hogy felmond.
hvmetal

Hozzászólás Szerző: hvmetal »

Szar a keret,tele van selejtekkel,tulertekelt kamu brazil Hernanes-el,ilyen Guarin-okkal
De Mancini is keves. Egy tobb orszagban bajnok edzo. Hat ki lenne jo? Jose,jah vele meglehetne a 4.hely. az ilyen Bielsa vonal elorelepes am. Edzo adott. Keret a gyenge. Pont ellentete a Gasperini fele Inter-enek. Igazolni kell,vagy visszabb venni az elvarasokbol. Nevesincs Wolfsburg,Fiorentina jatekosok komplettebbek fizikalisan,technikailag,mint mi sztarjaink,akikben tobb van. Medel,Kova tegnaprol akik tudnak passzolni,ugy,hogy nem 5 meterre van a tars,es annak is meg kell allni,vagy hatrebb lepni a labdakert.
Dan-i-nter

Hozzászólás Szerző: Dan-i-nter »

Mancini takarodj :D

Szerintem ő tökéletes edző ilyen átmeneti építkezésre, jobb edzőt se megfizetni nem tudunk, meg nem is jönne ide bohóckodni. Azért azt vegyük észre, hogy egy padlón lévő csapatot vett át év közben és nem könnyű időszakban. Vannak hibák és ezt ő is látja, ezeket fokozatosan javítani kell. Jövőre tovább erősítjük a keretet, Icardit remélhetőleg megtartjuk, de ha nem, valószínűleg jó áron adjuk el (bár Kovát ésszerűbb lenne, ha nem épít rá Mancs), és akkor jövőre egy jó alapozással nem lesz rossz ez a csapat. José után Mancini az első olyan edző (Leonál volt szép támadó foci, de azért az a keret összehasonlíthatatlan a mostanival), aki probálja modernizálni a csapat játékát, gyors lendületes játékot játszunk. Ezt még persze szokni kell a sok szenvedős, gyömöszölős év után, de alakul ez. Ha a védelem rendben lenne, akkor sokkal sikeresebbek lettünk volna az elmúlt meccseken, sajnos a hátsó alakzat gyengeségei mellett a fejlődés még lassabb.

Valószínűleg azért sok most a kritika az ő irányába, mert egyrészt a sok év alatt megélt negatív tapasztalatok egyre jobban megviselik a szurkolókat, másrészt idén egyértelműen előreléptünk az utóbbi évekhez képest, edzővel és kerettel is, ezért sokan naivan (köztük kicsit én is) elhittük, hogy hipp-hopp minden varázsütés szerűen megváltozik, de ez nem megy ilyen gyorsan.

Bízni kell a csapatban, szerintem jó az az irány, amibe elindultunk, bárki aki nem "futball vak" látja a különbséget az előző fél évhez képest, sajnos eredményekben ez még nem látszik, de adjunk időt Mancsnak. Most fél év után megint edzőt váltani semmi értelme, nem hinném, hogy előrébb lennénk, ráadásul a folyamatos edzőkeringőbe nehéz stabilitást találni.

FORZA INTER és MANCINI!
Komax

Hozzászólás Szerző: Komax »

Mancini miatt jött Shaqiri és Poldi is. Elmondták, ha nem ő lett volna az Inter edzője nem igazoltak volna ide. Mancinit meg kell tartani.
Válasz küldése