Francesco írta:Két utat látok igazság szerint.
A másik út az, hogy megadjuk a hollandnak a bizalmat és egyszer s mindenkorra elhallgattatjuk a médiát. Tudom ez most furán fog hangozni, de megmagyarázom.
Az 1 plusz kétéves szerződést a háttérbe meg kéne tartana, de a kifelé bejelenteni, hogy módosítjuk és fix 3 éves szerződést írunk alá a hollanddal. A sajtótájékoztatónk pedig bejelenteni, hogy FdB az Angliában szokásos menedzseri jogokat megkapja és azt igazol, valamint ad el, akit akar. Az újságíróknak pedig megmondani, hogy innentől nincsen edzőkérdés és hosszú távon gondolkodunk FdB-al. A nyilvánosságot pedig megkérni, hogy innentől mindenki úgy ítélje meg a médiát, hogy amennyiben valaki leírja azt, hogy edzőkérdés van a csapatnál, akkor nyugodtan azonosítsák azt a lapot, vagy médiumot a szennylap kategóriával. Akkor is a holland marad, ha szezon végére egyenesen a serie C-be esünk ki. Pont!
Ezt azért kellene meglépni, hogy befogja a sajtó és ne jöjjön elő a következő vereségnél, vagy döntetlennél, hogy kirúgjuk az edzőt.
Nevetséges amekkora nyomást a média gerjeszt a csapat köré. Ezt el kell fojtani, mert egyenletes teljesítményhez nyugalom kell.
Elméletben nagyon jó ötlet, amit írtál, de ezt gyakorlatban nem lehet megvalósítani. Ahhoz túl nagy klub vagyunk, láthatjuk, hogy innen minden kiszivárog. Játékosokra sem lenne akkora hatással, mivel túl nagy a keret, így vannak akik így sem sokat játszanak, és bíznak, hogy januárban már máshol kezdik meg a felkészülést. De az ötlet egyébként nem lett volna rossz.

Nem kevés problémával kell most szembenézni:
-Icardi ügye összetett, nagyon nagy tehetség a srác, de fejben vannak problémák. Eddig legalább kifele tudott szépeket nyilatkozni (az Inter a mindene, innen akar visszavonulni stb...) Erre jön ez...Innen nézve én is elvettem volna tőle a szalagot (sőt anno se kellett volna neki adni), persze biztos azon a megbeszélésen nem tudjuk mi minden hangzott el.
-Vezetőségi probléma: én bízom benne, hogy ez a dolog ki fog simulni. A kínaiaké a többségi tulajdon, ők fognak dönteni, és csak-csak raknak ide egy felelős vezetőt, aki gyorsan dönthet az ilyen ügyekben. Volt anno szó, hogy Moratti lesz a megbízott vezető. (tud esetleg valaki erről valamit, most hogy áll az ügy?)
-Túl nagy a keret: nyár végén is tudtuk, de a kínaiak lassú hatalomátvétele miatt ez a probléma is adott. Nekem az volt az érzésem a nyár végén, hogy igazán senkit nem akarunk eladni, majd a télen küldjük őket Kínába. Ez okés is lenne, de ekkora keretben lesz ám széthúzás, és sajnos van is. Nem tud mindenki játszani, és ez sajnos elég nagy káoszt képes kreálni.
-Az öltözői hangulat: és láthatjuk káosz van. A hírek szerint az IC klán (Handa nélkül) elég magas feszültséget generált a csapaton belül. Amihez a tegnapi meccsen láthatóan többen is csatlakoztak. A 95. percbeli gurigázásból le is vonható minden, hátulról Mirandának kellett felívelni a labdát. No comment...
-De Boer: nagy a baj, látható ezt a csapatot elveszítette, messze még az átigazolási időszak, sajnos nem sok lehetőség maradt. Ez már rég nem edző kérdés. Azt hogy a holland milyen edző igazából, azt szerintem nálunk már nem tudjuk meg. Túl nagy volt a nyomás, túl sok probléma ütötte fel a fejét, túl nagy volt a keret, túl későn vette át a csapatot, túl új volt neki az olasz védekező foci, túl sok bomlasztó egyén van a csapatban.
Interfan is írta, né is több helyen olvastam mind tőle, mind szakértőktől nyilatkozatokat, amik jelezték, hogy nem kis harcot kell vívnia a hollandnak Olaszországban, és sajnos nem is teszi igazán ügyesen, hanem amolyan sértődötten. (persze könnyű innen prédikálni, hogy kommunikáljon ilyen helyzetben valaki)
Edzői kvalitásait nem igazán ismertük meg. Támadások szépen elkezdtek épülni, a tavalyi "csak kerüljön valahogy Icardihoz a 16-oson belül a labda" felfogás után, mondjuk ehhez kapott is embereket (Candreva, Benega, Mario), de Leo óta nem fociztunk ilyen szépen.
Viszont a védekezésünk valószínűleg a taktika miatt is (meg persze, hogy hátul jelenleg Mirandán kívül nincs egy nagy klubhoz méltó védőnk), de semmit nem fejlődött, és ez mindenhol nagy probléma, de leginkább Olaszországban. A kreatív emberek összeszokottsága miatt látványosan szépen támadtunk, birtokoltuk a labdát, de egy kiscsapat ellen, akik gyors ellentámadásra építkeznek nem működik az ennyire offenzív felállás, pláne ezzel a védelemmel. Zeman-féle Róma is igen látványos játékot nyújtott, de itt ez nem megy. Ráadásul Mancini is az "inkább ne kapjunk gólt max nem is rúgunk" taktikájára jött De Boer, amit nem bírt a védelem, nem volt átmenet. Nem tudjuk igazán mióta és mekkora káosz van itt a fejekben, így azt sem tudjuk a holland mikor kezdett, vagy kezdett volna az alaptaktikáján módosítani.
Amúgy tényleg nagyon sok edző bukott nálunk, olvastam itt is, hogy mennyire rossz igazolásaink voltak, akik azóta sem futottak be nagy karriert. De a másik oldal is igaz. Benitez óta nem volt sztáredzőnk. A spanyol óta az Interből való távozás óta csak Ranieri ért el komolyabb sikert! Leo nem edzősködik, Gasp középszerű, Ranierinek összejött, Strama még fiatal, Mazzari a Watfordnál van, Mancininek voltak sikerei, de nálam sosem volt sztáredző. A holland edzői kvalitásait sajnos itt nem tudjuk mega jelek szerint, róla majd az idő megmondja, hogy nagy bajnokságban mit is tud.
Konklúzió: vélemény szerint (ismétlem személyes vélemény) De Boer sajnos megy, hozzunk egy átmeneti pszichológiailag profi edzőt, akivel persze először majd megy a szekér, mert a klán boldog lesz, hiszen elintéztek még egy edzőt. Közben ugye jön az átigazolási időszak és akkor hirtelen semmiből elkezdjük a takarítást, nevektől függetlenül, ha kell sajnos áron alul. Ha kell inkább Éder maradjon (nagyon kár, hogy nem bírja a nyomást, mert mentalitás szempontjából ő pl. az a keretben, akiket anno is nagyon szerettem az Interben), mint egy lázadozó Perisic például. A csapattagokkal, akik maradnak pedig egyesével leülni privátban és megbeszélni, hogy Icardi maradhat-e kapitány vagy nem. Zanettinek és De Boernak bérelni nyárig egy házat Madridban. Előbbinek a feladata Simeone győzködése lenne, régi szép emlékek stb. Auselio pedig már elkezdetne neki igazolni a télen is.