drrossgeller írta:Spalletti nagy dolgot még nem csinált, de igazán bukni sem bukott. A minimum és a realitás között evickélt.
Kérdés a kínaiak szemébe itt mi számít minimumnak és mi realitásnak, és mi van ha éppen nem ott abban a pozícióban, meddig tart a híresen rövid türelem? Megkap-e minden támogatást az olasz? Kap-e elég bizalmat az ínséges az időkben?
Ezekre a kérdésekre kapunk hamarosan választ, és remélem végre pozitívak lesznek.
Közben olvasom, hogy Emery esélyes a római kispadra.
Egyébként érdekes dolog, hogy például Conte mielőtt a Juve edzője lett rohadt nagyot zakózott Bergamóban. Mikor különváltak az útjai az Atalantával, akkor 19. helyen álltak.
Végül a következő évben a Sienával visszajutott a Serie A-ba. Akár oltári bukta is lehetett volna a Juvénak, de a sikerkorszak kezdete lett.
Ugyanez a kérdés Allegrivel kapcsolatban is áll egyébként. Egy gyenge Cagliariból(ahonnan kirúgták) lett a Milan edzője és rögtön bajnoki címet nyert a kuzinokkal.
Miért ne alkothatna nálunk nagyot az a Spalletti, aki még nem bukott meg sehol? Mindenhol egy jól játszó és viszonylag eredményes csapatokat rakott össze.
Egyébként a Romához én Eusebio Di Francescot olvastam Emery mellett. Szerintem jobban járnának az olasszal, de ez legyen az ő gondjuk. Simán el tudom képzelni, hogy EDF lenne a Roma Contéja. Van múltja a csapatnál, sőt ugye a bajnokcsapatnak is tagja volt, még ha nem is játszott akkor már sokat.